Društvo

Dečiji festival i ove godine u Nišu

U okviru obeležavanja Dečije nedelje u Nišu će po drugi put biti organizovan Dečiji fest, u Osnovnoj školi Stefan Nemanja 8. i 9. oktobra sa početkom od 16 časova.

Dečiji festival organizuje Udruženja Mladi kreativci-Rastemo u partnerstvu sa Udruženjem osoba sa mentalnim invaliditetom.

„Želimo da skrenemo pažnju javnisti na decu i mlade, na potrebe, obaveze i prava dece i mladih u porodici, društvu, lokalnoj zajednici, da odrastaju u što boljim uslovima, da imaju jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala“, kaže Ljiljana Savić iz Udruženja.

Dodaje da decu očekuje bogat program sa puno iznenađenja. Biće tu kviz znanja-takmičenje osnovnih šklola Stefan Nemanja i Bubanjski heroji, predstava Trapava klovnovska žurka i još mnogo iznenađenja. Ono što će sigurno decu oduševiti su štulaši, koji zbog ovog Festivala dolaze iz Beograda. Beće tu i lekara i drugih stručnih lica za sva pitanja roditelja.

„Pozivamo vas da dođete i uživate u radionicama, da čujete i saznate nesto novo“, istakla je Ljiljana Savić.

Ona je pozvala i sve privrednike da svojim donacijama učestvujiu i doprinesu da se deca osete važnim građanima Grada Niša.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close