Društvo

Dečiji centar menja ime i šifru rada

Niški Dečiji kulturno-obrazovni i rekreativni centar od 1. januara naredne godine zvaće se Dečiji centar Niš i njegov rad biće regulisan zakonima iz oblasti kulture, a ne kao do sada Zakonom o obrazovanju, odlučeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Direktorka te ustanove Sandra Petković istakla je da će se promeniti šifra ustanove tako da će Dečiji centar raditi ubuduće pod šifrom koja podrazumeva kao pretežnu delatnost umetničko stvaralaštvo, a ne pod šifrom koja podrazumeva „ostalo obrazovanje“.

„Zakon o obrazovanju ne prepoznaje utanovu kao takvu. Sve ostale ustanove koje se bave decom na sličan način kao i mi imaju šifru iz oblasti kulture“, objasnila je Petković.

Ona je kazala da se izmenom šifre delatnosti i promenom naziva neće anagažovati dodatna sredstva iz budžeta grada za rad Dečijeg centra.

Petković je kazala i da će nakon 1. januara Dečiji centar nastaviti da radi sa decom na način na koji radi proteklih punih 70 godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com