Društvo

Pesma i radost na Festivalu dečje pesme “Zlatna pčelica”

Mališani iz JPU “Pčelica” nastupiće na tradicionalnom, 24. festivalu “Zlatna pčelica” koji će biti održan u ponedeljak 16. januara od 19 časova u sali Narodnog pozorišta. Prema najavama organizatora, na ovoj manifestaciji pevaće 28 mališana, a sa njima će nastupiti i plasači. Najboljima će biti dodeljene nagrade.

 

Prema rečima direktorke Pčelice Svetlane Mitić, pripreme su trajale dva tri meseca, a naši najmleđi sugrađani otpevaće 11 numera.

Svetlana Mitić, direktorka JPU “Pčelica”

“Na Festivalu će se predstaviti mališani koji su talentovani za pevanje, za igru, za ples. Učestvuje 28 solista iz svih vrtića Javne predškolske ustanove “Pčelica”, a sa njima i hor “Zlatne pčelice” koji broji 24 mališana. Ja se nadam da će ovo biti jedan sladak spektakl, a naš grad će u ponedeljak biti najlepši grad na svetu”, poručila je Mitić.

Sa decom je radio Nenad Stošić, profesor muzike. On ih je sa svojom saradnicom pripremio za nastup i bio zadužen za izbor numera.

“Nadam se da će pesme ostati posle festivala kao hitovi koji će se kasnije pevati u našim vrtićima”, kazala je Mitić.

Foto: V.M.

Članovi žirija su Borivoje Mladenović Čaba, poznati muzičar iz Niša, Olivera Arizanović, profesor književnosti i direktorka Pčelice Svetlana Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Neka se gospodja direktorka pohvali i da informaciju koliko dece je preko veze stavljeno da budu solisti na festivalu. Sramota je na sta su sve ljudi spremni i za sta se sve u ovoj drzavi urgira!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com