Kultura

Dečija književna kolonija deseti put u Doljevcu

U Doljevcu sutra počinje deseta jubilarna Dečija književna kolonija

Učestvuju deca starijih razreda osnovnih škola iz Vranja, Kragujevca, Blaca, Merošine, Niša i Doljevca.

Ovi nadareni mladi ljudi u Doljevcu će biti do subote 28. septembra, a sa njima će, na razvijanju talenta, raditi vrsni stručnjaci, profesori i pesnici.

Ove godine sve je u znaku jubileja. Biblioteka obeležava 50 godina, a ovo je deseto okupljanje mladih talentovanih, možda budućih velikih, srpskih pisaca. Na ovaj način želimo da ukažemo na značaj koju knjiga ima u našim životima, da popularišemo pisanje, čitanje, književno izražavanje i humanu komunikaciju među decom. Kolonija je do danas stvorila zavidan krug dečijih pisaca i ljubitelja knjige. Do sada je učestvovalo više od stotinu talentovane dece, a ove godine imamo i neke koji učestvuju po drugi pa i treći put”, rekao je Bogi Mitić, direktor Javne biblioteke u Doljevcu.

Foto: Javna biblioteka Doljevac

Dečija književna kolonija traje šest dana u okviru kojih će biti održane kreativne radionice sa mentorima-pesnicima koji pišu za decu. U planu je i nekoliko izleta do istorijskih znamenitosti Doljevca i drugim zanimljivim destinacijama.

Sa učesnicima kolonije radiće pesnici iz Doljevca, Niša, Prokuplja i drugih okolnih mesta. Planiramo, ako nas vreme posluži da ih povedemo do Tvrđave Koprijan i crkve Svetog Jovana na brdu Kukumiga, a obići ćemo i spomenik na Čegru i Ćele Kulu u Nišu”, dodaje Mitić.

Tradicionalno, po završetku manifestacije, Javna biblioteka Doljevac, koja je i organizator, štampaće Zbornik pesama nastalih na Dečijoj književnoj koloniji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com