HronikaVirus Korona

Dečak iz Vranja preminuo od posledica koronavirusa u UKC Niš

Šesnaestogodišnji dečak iz Vranja preminuo je od posledica koronavirusa u niškoj Klinici za dečije interne bolesti.

 

“On je primljen na COVID odeljenje Klinike za dečije interne bolesti, sa teškom kliničkom slikom 24. oktobra. Imao je visok indeks telesne mase, a od sedmog dana hospitalizacije, pacijent je bio na visokom protoku kiseonika (High flow). Usled pogoršanja zdravstvenog stanja adolescent je devetog dana lečenja, tačnije 4. novembra prebačen na mehaničku ventilaciju”, kažu u UKC Niš.

U večernjim satima 18. novembra njemu se naglo pogoršalo stanje, došlo je do naglog pada tenzije, saturacije i srčane frekvencije. Primenjene su sve mere medikamentozne i kardiopulmonalne reanimacije koje nažalost nisu dovele do oporavka, pa su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

U inteziviranom praćenju i lečenju pacijenta učestvovali su anesteziolozi, dečiji hirurzi, orl specijalisti, grudni hirurzi i kardiohirurg, navode u zdravstvenoj ustanovi u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Još jedna smrt zbog neznanja i nesposobnosti lekara. Isto kao i onaj momak od 17 godina što umre od meningitisa, što lekari naravno nisu znali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com