Društvo

Deca iz niških hraniteljskih porodica putuju u kamp Ljubivoja Ršumovića

Ovogodišnji tradicionalni Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, pored druženja đaka sa najpoznatijim piscima i pesnicima za decu, izložbe likovnih radova učesnika konkursa festivala i bogatog scenskog i umetničkog programa, obeležilo je potpisivanje Protokola o saradnji sa Ršum fondacijom i Akademijom „Saradnici sunca“, koji predviđa saradnju najveće niške opštine i Fondacije porodice Ršumović.

Tim povodom, u okviru realizacije započetih zajedničkih aktivnosti i zahvaljujući uspešnoj saradnji sa niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje, GO Medijana omogućiće da 18-oro dece iz hraniteljskih porodica, jedan hranitelj i jedan vaspitač, borave u kampu, u Obrazovno-vaspitnom centru „Ljubivoje Ršumović-Sopot hill“, od 13 do 15.oktobra 2023.godine.

 

“Boravak u kampu, pod nazivom „Akademija – idem i ja“ biće ispunjen raznovrsnim aktivnostima, druženjem u prirodi i temama o ekologiji, radionicama Ljubivoja Ršumovića i Mozgaonicama Uroša Petrovića. Možda se baš među ovom dečicom, skriva ljubitelj lepih i izrodi stvaralac pametnih reči, koji želi da postane pisac i za to ima dara”, saopštila je ova opština.

Cilj ovog kampa je da mladim ljudima pomogne da upoznaju sebe i svet oko sebe, da usvoje nova znanja, razigraju maštu i prošire interesovanja. Posebna pažnja se posvećuje motivisanju mladih ljudi da čitaju, kako bi bili što uspešniji u školovanju, stvaralaštvu i životnim postignućima. Kroz radionice se ističe i dragocen značaj ekologije i očuvanja prirode, podstiče razmišljanje i jača samopouzdanje za smišljanje i sprovođenje sasvim novih ideja.

GO Medijana nastoji da ovakvim i sličnim aktivnostima brige o mladima, omogući sticanje novih saznanja i učini da svaki trenutak, bude novo iskustvo i ostane u nezaboravnom sećanju, kao trajna inspiracija za život i rad u budućnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com