Region

Deca iz Devče i Čubure od septembra će lakse i lepše putovati do škole

Novo kombi vozilo marke “Fiat” za prevoz školske i predškolske dece iz Devče i Čubure, uručeno je predstavnicima lokalne samouprave u Merošini. Vozilo je deo donacije ministarstva zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Foto: merosinskevesti.rs

 

“Donacija je iz projekta  unapređenja zdravog materizma, kao pomoć našoj opštini koja spada u nerazvijene sa malom stopom priraštaja. Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku je prepoznalo našu potrebu da olakšamo prevoz dece predškolskog i školskog uzrasta iz zabačenih sela  do škole i vrtića. Mi smo uradili dobar projekat, koji je ocenjen najvišom ocenom i današnja donacija u mnogome će olakšati prevoz dece iz onih sela koja nisu dobro pokrivena “Niš-ekspresovim” linijskim prevozom“, kaže predsednica privremenog organa Sanja Stajić.

 

Vrednost čitavog projekta je oko 7,5 miliona dinara, a pored kombi vozila za prevoz dece iz projekta “Put ka zdravom matrinstvu” obezbeđena je i oprema za Dom zdravlja. Odeljenje pedijatrije dobiće televizor i dva kompjutera, dok će odeljene ginekologije biti opremljenije za kolposkop i mikroskop.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com