Kultura

Deca Evrope u Nišu na susretima prijateljstva

Centar tradicionalne kulture i duhovnosti „Vuk Stefanović Karadžić“ u Nišu i Dečiji kulturni centar iz Beograda su domaćini i organizatori koncerta povodom Dečije nedelje „Susreti prijateljstva- Radost Evrope“ koji će se održati u Domu vojske u Nišu 6.oktobra sa početkom u 18 sati.

„Nek planeta blista“ naziv je ovogodišnjeg susreta dece Evrope koji se održava 49 put u Beogradu, dok se Susreti prijateljstva u Nišu održavaju jedanaesti put, a na ovoj manifestaciji je do sada učestvovalo preko 1.000 mališana iz Rusije, Kine, Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Švedske, Grčke, Austrije, Rumunije, Crne Gore, Kipra, Francuske i Belorusije“, kaže umetnički rukovodilac CTKD „Vuk Stefanović Karadžić“, Miljko Petrović.

On dodaje da će ove godine učesnici programa biti deca i folklorni ansambli iz Makedonije, Bugarske, Rumunije, Kine i Srbije.

„Inače, ansambl „Vuk Stefanović Karadžić“ će predstavljati Srbiju i na manifestaciji Radost Evrope koja se održava u Beogradu, a u Nišu će biti domaćini gostima iz ostalih zemalja“, dodaje Petrović.

U programu će učestvovati i Hor Dečijeg kulturnog centra iz Beograda, solisti Dečijeg hora RTS-a, pobednici festivala „Majska pesma“, Mladen Marinković i Jana Milosavljević iz Dečijeg kulturnog centra u Nišu, potom Hor OŠ „Učitelj Tasa“ u Nišu, Dečiji orkestar OŠ „Radoje Domanović“ u Nišu. Voditelj programa je dečiji pesnik Vlasta Cenić.

Pokrovitelji koncerta su Grad Niš, Sekretarijat za kulturu i informisanje Gradske opštine Palilula, Gradska opština Pantelej i Komanda kopnene vojske Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com