Društvo

“Daske humanosti” za niško porodilište

“Pljaška trećeg maja” i Sve o ženama” nazivi su pozorišnih predstava Akademskog pozorišta SKC-a koje će publika moći da pogleda u utorak 29. maja u Pozorištu lutaka Niš. Obe predstave su deo humanitarne akcije “Daske humanosti” koju tradicionalno organizuje JCI (Junior Chamber International), Komora mladih lidera iz Niša.

Novac od prodatih karata namenjen je za kupovinu neophodne opreme u niškom porodilištu.

“Nastavljamo misiju započetu pre pet godina. Do sada smo donirali Dečju internu kliniku, Dečju kliniku za ortopediju i hirurgiju, kao i Ginekološko-akušersku kliniku. Ponovo smo se opredelili za porodilište jer imamo saznanja da je ovoj klinici mnogo toga potrebno. Nećemo rešiti sve probleme, ali sam sigurna da možemo skupiti novac bar za jedan sto”, kaže Nina Nikolić, volonter organizacije JCI.

Cilj im je, kaže, da svojim primerom iniciraju prvenstveno privredne subjekte na društvenu odgovornost.

Foto: Niške Vesti, (arhiva)

“Ako mogu studenti, mladi ljudi i entuzijasti da pokrenu ovakve akcije, zašto ne bi mogli i oni koji su finansijski mnogo jači od nas”, ističe Nina.

Na sceni Pozorišta lutaka najpre će od 19 sati biti igrana predstava “Pljačka trećeg maja”, a potom od 21 sat i predstava “Sve o ženama”.

Predstava “Pljačka trećeg maja” prati život i rad inspektora Gvozdena koji pokušava da odgonetne nerešeni slučaj pljačke banke, dok humoristički komad “Sve o ženama”, prati život žene u savremenom dobu kroz različite životne segmente.

Karta za jednu predstavu košta 350 din, a mogu se nabaviti u “Clock travelu”, “Retro baru” na Bulevaru Nemanjića i kafeu “Distrikt” u centru, kao i neposredno pre predstava na blagajni Pozorišta lutaka.

“Daske humanosti” su na ovaj način 2015. godine sa 240.000 dinara pomogle Dečju kliniku za ortopediju i hirurgiju, 2016. sa 150.000 dinara Ginekološko-akušersku kliniku, a prošle godine, sa 120.000 dinara Dečiju internu kliniku KC Niš.

JCI Niš Junior Chamber International postoji od 2007. godine i okuplja mlade između 20 i 40 godina starosti koji su motivisani da kroz volontiranje unapređuju sebe i društvo u kome žive. Svoje članove JCI Niš angažuje na humanitarnim i edukativnim projektima, a do sada su uspešno realizovali projekte u oblasti IT-ja, preduzetništva, medicine, kulture, sporta, HR-a.

Organizacija broji više od 200.000 članova od 18 do 40 godina, koji su angažovani u više od 5.000 lokalnih zajednica i 100 zemalja širom sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com