Društvo

Darom do dečjeg osmeha – Nišlije velikog srca

Humanitarna pomoć koju je sakupila Nišlijka Jovanka Morović jutros je uručena Centru za porodični smeštaj i usvojenje. Pomoć se sastoji od dečje i bebi garderobe, posteljina i odeće za mame. Kako kaže, sve ove stvari su joj doneli građani, komšije, ljudi velikog srca, a ona je sortirala i preuzela obavezu da donese u Centar.

U ovoj akciji, koja je trajala nešto više od mesec dana, sakupljena je dečja i bebi garderoba, cipele, posteljine, ali i odeća za mame.

Garderobu će niški Centar za porodični smeštaj i usvojenje proslediti svojim štićenicima, a njih je trenutno nešto više od sedam stotina.

“Sve prikupljene stvari su u dobrom stanju, čiste i lepo upakovane. Čuvam ih u svom podrumu, sortiram, a sve što donesu naši sugrađani zaista daju od srca.”, kaže Jovanka Morović za Niške Vesti .

Jovanka Morović sa sinom i direktorka Centra Violeta Blagojević

Inače, Jovanka Morović je akciju “Darom do dečjeg osmeha” pokrenula početkom ove godine i do sada je imala nekoliko uspešnih akcija, nedavno je poklonila dvoja dečjih kolica o čemu se Niške Vesti pisale.

U sledećoj akciji za pomoć onima koji zaista nemaju, planirano je sakupljanje školskih knjiga.

“Imam već jednu kutiju sa knjigama, a očekujem uskoro i udžbenike za prvi razred osnovne škole koje će dobiti blizanci iz jedne socijalno ugrožene niške porodice”, najavila je Morović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com