Društvo

DARKO BULATOVIĆ: Neka nas čuvari grada sačuvaju i od ovog zla!

Gradonačelnik Darko Bulatović svim građanima Niša upućuje čestitku povodom slave grada Niša, Sv. car Кonstantin i Sv. carica Jelena.

“Кao što svaki dom ima svog zaštitnika, tako i naš grad, kao jedna velika porodica i zajednički dom ima svoje svete čuvare, Svetog cara Кonstantina Velikog i Svetu caricu Jelenu.

Sveti Кonstantin Veliki i Sveta carica Jelena vekovima čuvaju Niš, naš ponosni «carski grad»! Nekadašnji niški episkop, a danas Patrijarh srpski gospodin Irinej, s punim pravom u više navrata isticao je kratku ali mudru misao: „Кonstantin je Nišu potrebniji, nego li Niš Кonstantinu”.

I zaista, slavni zaštitnici grada Niša, Sv. car Кonstantin i Sv. carica Jelena, u ovim teškim vremenima, ulivaju snagu i veru koje nas čine boljima nego što jesmo. Oni nas izgrađuju i dopunjuju, čineći nas dostojnima svojih predaka, istorije i hrišćanske vere.

Svim Nišlijama najsrdačnije čestitam gradsku slavu, sa željom da im donese svaku ličnu i porodičnu sreću, mir, blagostanje, spokoj i radost. Neka nas slava naše zajedničke kuće, učini jačim, humanijim, čovečnijim, neka nas u ovim vremenima teških izazova učvrsti na putu ljudskosti, dobrote i plemenitosti. Neka nas čuvari našeg grada, koji su naš dom vekovima čuvali od raznih neprijatelja i kobi, sačuvaju i ovoga zla, da nam pruže zaklon i daju utehu i spasenje.

Vaš gradonačelnik,
Darko Bulatović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com