Društvo

Danka Milojković predložena za v.d. direktora TON-a

Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša, usvojio je predlog da novi vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Niš bude Danka Milojković, nezvanično saznaju Niške vesti.

Da li će Milojkovićeva zameniti Uroša Parlića koji se sada nalazi na toj funkciji do sledeće godine konačno će se znati sutra kada će članovi Odbora za imenovanje glasati o tome.

Uroš Parlić, V.P.

Uroš Parlić je bio na čelu Turističke organizacije u dva mandata od 2012, a prošle godine mu je produžen mandar ali u funkciji vršioca dužnosti.

Danka Milojković je doktor ekonomskih nauka. Doktorirala je na Ekonomskog fakultetu u Nišu, magistar je strateškog menadžmenta u oblasti upravljanja kvalietom, a ovo zvanje je stekla na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Njeno ime se vezuje za rad “Kuće klastera” čiji je direktor, ali i za afirmisanje ženskog preduzetništva. Poslednjih godina je aktivno uključena u projekte koji su vezani za ekonomsko osamostaljivanja žena koje su žrtve porodičnog nasilja pri čemu je aktivno sarađivala sa Sigurnom kućom u Nišu.

Danka Milojković, foto: privatna arhiva

Milojkovićeva je dobitnica mnogih prestižnih nagrada za afirmisanje ženskog preduzetništva. Dobitnica je nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja 2012” i regionalnog i nacionalnog priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” u Nišu 2015.godine za umrežavanje klastera na Balkanu i u Matici Srpskoj u Novom Sadu 2016.godine za doprinos razvoju preduzetnistva kada je priznanje uručeno i Premijeru, sadšnjem predsedniku Aleksandru Vučiću.

Poseban doprinos ostvarila u uspostavljanju i svetskom pozicioniranju Srpskog brenda DANI KLASTERA, Balkansko Crnomorske konferencije okupivsi za 7 godina autorkog rada vise od 1500 strucnjaka iz 35 zemalja sa 5 kontinenata u Nisu 2010.-2012., Sofiji 2013., Tekirdagu 2014., Brasovu 2015. i Ohridu 2016. Uspostavila najvecu poslovnu platformu na Balkanu i time kroz poslovno informisanje i organizaciju konfetencija Dani klastera doprinela promociji i pozicioniranju Grada Nisa i Srbije na Balkanu, Evropi i globalu.

Prvi i jedini direktor Borda direktora Instituta za inovativnist, konkurentnost i klastere Global TCI Network u Barseloni od 2014.jednoglasnim izborom na Generalnoj Skupstini u Montereju. Humanista, patriota i veciti preduzetnik i kreator projekata koji doprinose lokalnom socio-ekonomskom razvoju zemlje. Napredno koristi engleski jezik i zanično član SNS od 2018

Niška inicijativa izrazila je nezadovoljstvo jer su o sednici obavešteni oko ponoći za jutro pred sednicu Skupštine Grada. Ističu da o zasedanju nije bilo najave ni za medije na zvaničnom sajtu Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com