Društvo

Danica završava komunikologiju, ali zna i da sprema banice

Među 140 takmičara i takmičarki u pripremanju banica na nedavno završenim “Danima banice” u Beloj Palanci našla se i jedna studentkinja – Danica Tasić iz Niša. Tasić, koja završava treću godinu komunikologije na niškom Filozofskom fakultetu, u Beloj Palanci je pokazala svoje umeće u pripremanju “sukane banice” i banice od “razvlačenih kora”.

Reč je o specijalitetima koje zahtevaju posebno umeće, jer se kore ne kupuju, već “suku” odnosno “razvlače”. Tasić je rekla da je u Beloj Palanci za svoje banice dobila sve pohvale posetilaca i drugih učesnika takmičenja.

“Prvi put sam se takmičila i bilo mi je veoma zanimljvo, mada je mojim kolegama i koleginicama sa fakulteta sve to dosta čudno. Čudno im je što volim da u kuhinji stalno nešto kuvam, mesim. Medjutim, to je nešto što volim i što me opušta”, izjavila je Tasić.

Ona je kazala da je sa 15 godina naučila da pravi pitu od kora koje se ručno razvlače, a potom i “sukanu” pitu.

“Od malena volim da spremam u kuhinji, naučila sam uz pomoć recepata i od drugih ljudi. Najbolje se uči tako što nešto spremiš, a onda sledeći put dodaš ili oduzmeš nešto što ti se nije dopalo”, rekla je Tasić. Prema njenim rečima, spremanje banica “nije komlikovana” jer se za pripremu kora koriste samo brašno, voda i so. Za pripremu jedne banice, dodala je, potreban joj je jedan sat i još jedan sat za pečenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com