Društvo

Danica Stojanović iz Niša dobitnica prve nagrade na konkursu za kalendar EU PRO

Danica Stojanović, učenica Umetničke škole iz Niša, dobitnica je prve nagrade na konkursu za kalendar razvojnog programa EU PRO za 2019. godinu, dok su drugo i treće mesto pripali Katarini Stojanović iz leskovačke Gimnazije i Stanici Ramadanović iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Surdulice.

Nagrade najboljima na konkursu, laptop i tablet računare i mobilne telefone, uručile su na predstavljanju kalendara u Kraljevu, Ana Stanković, predstavnica Delegacije Evropske unije u Srbiji i Milica Marković Tomić ispred Ministarstva za evropske integracije.

„Vi mladi ste prepoznali prave evropske vrednosti koje su ukorenjene u Srbiji i našoj tradiciji i u svojim radovima ste pokazali da se Evropska unija može obogatiti i kroz naučni rad i istraživanje, religiju, kulturu, sport, umetnost“, rekla je Ana Stanković, predstavnica Delegacije EU.

Ona je još i dodala da će Evropska unija nastaviti da podržava jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju, unapređujući uslove života, a samim tim će, kako navodi, omogućiti mladima bolje uslove za kreativni rad i stvaralaštvo.

„Ministarstvo za evropske integracije redovno sprovodi istraživanje javnog mnjenja o orijentaciji građana Srbije o Evropskoj uniji, i kada analiziramo koji su neki od najvećih strahovoha građana uvek je na prvom mestu strah od gubitka nacionalnog identita. 231 rad koliko ih je pristiglo na ovoj likovni konkurs pokazuju upravo suprotno, odnosno da Srbija ulaskom u Evropsku uniju neće izgubiti svoj nacionalni identitet već će upravo time, kao i svojom kulturom i baštinom doprineti Evropskoj uniji“, istakla je Milica Marković Tomić, rukovodilac Grupe za komunikaciju o EU fondovima u Ministarstvu za evropske integracije.

Škola primenjenih umetnosti iz Šapca proglašena je za najbolju na osnovu angažovanja i predanosti prilikom priprema školskog takmičenja i radova nagrađena je kompjuterom i projektorom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button