Društvo

“Dani Zaplanja” predstojećeg vikenda u Donjem Dušniku

Manifestacija „Dani Zaplanja“ koja se tradicionalno početkom avgusta održava u Donjem Dušniku, biće organizovana sutra, 4. avgusta i u nedelju 5. avgusta.

Prema rečima direktora Narodne biblioteke „Branko Miljković“ iz Gadžinog Hana Gorana Savića po tradiciji, prvog dana manifestacije biće organizovano takmičenje u pripremanju gulaša, lovačkog gulaša i starih zaboravljenih jela. Savić je rekao da će lovci, kuvari amateri i kuvari profesionalci raspaliti vatre i krenuti sa pripremanjem jela u 13 časova, a specijalni žiri u toku večeri izabraće najuspešnije kulinare.

“Prvog dana manifestacije posetioce će zabavljati naša poznata pevačica Gordana Lazarević. Koncert će početi 21 čas”, izjavio je Savić.

On je kazao da će “Dani Zaplanja” biti nastavljeni u nedelju zabavnim program koji će početi u 21 čas. “Program će otpočeti nastupom folklornog ansambla “Branko Miljković” iz Gadžinog Hana i ansambla “Ivan Petković” iz Grkinje, a biće nastavljen takmičenjem pevača amatera za “Prvi glas Zaplanja”, rekao je Savić.

Kako je kazao Savić najuspešniji kulinari i pevači dobiće po tradiciji vredne nagrade. Pobedniku takmičenja “Prvi glas Zaplanja” pripašće 25.000 dinara, drugoplasiranom pevaču ili pevačici pripašće 15.000 dinara, a trećeplasirani pevač osvojiće 10.000 dinara, dok će najuspešniji kulinari dobiti kotliće.

Organizatori „Dana Zaplanja“ su Narodna biblioteka „Branko Miljković“ iz Gadžinog Hana, Direkcija za izgradnju Gadžinog Hana, Turistička organizacija opštine i Mesna zajednica Donji Dušnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com