Region

Dani Zaplanja ponovo okupili Zaplanjce

Posle prošlogodišnje pauze zbog korona virusa, tradicionalna manifestacija Dani Zaplanja ponovo je minulog vikendaorganizovana u Donjem Dušniku i po tradiciji je okupila veliki broj Zaplanjaca, ali i stanovnika okolnih gradova i opština.

Kao i prethodnih godina za posetioce je organizovan zanimljiv kulturno-zabavni program.

Prvog dana manifestacije, u subotu 7. avgtusta, nadmetali su se najpre kuvari amateri, a potom pevači amateri.
U spremanju junećeg gulaša pobednik je ekipa Bojana Stojanovića iz Gadžinog Hana, drugo mesto pripalo je ekipi Stanoja Stojanovića iz Donjeg Dušnika, a treće mesto ekipi Vladana Sretenovića iz Duge Poljane.

U  spremanju lovačkog gulaša pobednik je ekipa Zorana Nikolića iz Dukata, drugo mesto pripalo je ekipi Nikole Ranđelovića iz Sopotnice, a treće mesto ekipi Uroša Mitića iz Gadžinog Hana.

Foto: B.LJ.

Nadmetanje pevača amatera okupilo je ove godine rekordan broj učesnika – čak 24, a žiri je nagradu “Prvi glas Zaplanja” dodelio Miodragu Đokiću. Drugo mesto pripalo je Marku Stamenkoviću, a treće mesto Andjeli Stanković.

Dane zaplanja i ove godine pratili su nastupi folklornih ansambala. Prve večeri publici su se predstavili članovi ansambla “Zaplanjski vez”, a druge večeri nastupili su KUD “Teslino kolo” iz naselja Nikola Tesla, KUD “Jasenica” iz Jasenice i KUD “Ivan Cvetković” iz Grkinje.

Foto: B.LJ.

Organizator “Dana Zaplanja” i ovoga puta bila je Narodna biblioteka “Branko Miljković” iz Gadžinog Hana, a suorganizatori Turistička organizacija opštine, Direkcija za izgradnju i komunalne delatnosti Gadžin Han i Mesna zajednica Donji Dušnik.

Generalni pokrovitelj je opština Gadžin Han.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com