Društvo

“Dani vode – Niš” u Hali Čair: Niška voda najbolja, odmah iza bečke

Međunarodna stručna manifestacija “DANI VODE  – Niš, šesta po redu, održava se 18. i 19. maja u Hali Čair. Sajam je okupio brojne izlagače i predavače.

Sastavni deo manifestacije i konferencijskog dela je i Sajam vodovodne i kanalizacione opreme i obnovljivih izvora energije koji je prilika da se predstave kompanije koje posluju u oblasti proizvodnje opreme za snabdevanje vodom, kanalisanje,prečišdavanje, zaštitu od poplava i erozije, proizvođači uređaja, aparata i instrumenata za kontrolu kvaliteta voda za piće i otpadnih voda, energetske efikasnosti kao i zelene energije.

“Pokušavamo na razne načine da Javno – komunalnim preduzećima i građanima predstavimo sve mogućnosti i sve olakšice koje im pripadaju, a pre svega mislim na obnovljive izvore energije i kako uštedeti i smanjiti račune za električnu energiju”, kazao je Miloš Đorđević, predsednik Asosijacije za zaštitu očuvanja vode Južne Srbije.

Prema njegovim rečima, olakšice se odnose na solarne elektrane, koje se postavljaju na krovnim površinama, ali i na zemlji.

 

“Niška voda je jedna od najboljih voda u Evropi, Nišlije imaju sreću da imaju takvu vodu. Posle Bečke, najbolja je niška voda. Zato treba da budemo posvećeni što se tiče potrošnje i uštede. JKP “Naissus” kontroliše interno svoju vodu kako bi građani u svakom trenutku, prevashodno bili sigurni”, tvrdi Đorđević.

 

Oko 30 izlagača na svojim štandovima predstavilo je kompletan program koji se tiče vodovodne i kanalizacione opreme.

Ulaz je besplatan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com