Društvo

“Dani sićevačke berbe” uz Biljanu Jeftić i Acu Ilića

Festival vina i tradicije

Na tradicionalnoj, trećoj po redu manifestaciji Dani sićevačke berbe i Festival vina koja se održava u Sićevu, na fudbalskom terenu, pored vidikovca „Brljavski kamen“ od 2. do 3. septembra, nastupiće specijani gosti, poznati pevači narodne muzike Biljana Jeftić i Aca Ilić.

Posetioci će moći da vide tradicionalan način pravljenja vina, takmičenje u starim, zaboravljenim igrama, biće tu i program za decu i koncerti.

„Kao i prošlih godina prikupljaćemo novac za obnovu crkve Svetog Ilije u Sićevu, tako da će i ove godine prikupljanje sredstava biti jedan od osnovnih ciljeva. Prisutni će uživati u nastupima folklora, kao i prošlih godina učestvovaće KUD  „Abrašević“,  „Teslino kolo“ i drugi. Pored toga, planirano je izvođenje narodnih pesama i sportske viteške igre“, kažu organizatori.

Manifestacija se već dve godine uspešno realizuje, uz puno posetilaca i degustaciju i vina.

Selo Sićevo, poznato je po uzgajanju grožđa i proizvodnji vina, ima prelepu prirodu i pogled i poznato je po čuvenoj Sićevačkoj klisuri.

„Dani Sićevačke berbe“ u Sićevu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com