Kultura

Dani južnokorejskog filma u NKC-u

Dani južnokorejskog filma od 16. do 18. oktobra u Maloj sali NKC-a. Ulaz je slobodan.

Ponedeljak, 16.10.2023.
19.00 ZALAZAK SUNCA U MOM KRAJU (JK, 2018)
Uloge: Park Đongmin (Park Jeongmin), Kim Go-un (Kim Go-un)
Režija: Li Đunik (Lee Joonik)

Andergraund reper Haksu je izlazio na audicije istog TV programa šest godina, ali nikada nije ušao u finale. Na dan kada padne na sedmoj audiciji, poziv iz rodnog grada ga obaveštava da mu je otac završio u bolnici. Haksu žuri u svoj rodni grad Bjonsan, odakle je otišao posle srednje škole, gde saznaje da je to bila samo spletka njegovog oca kako bi ga dovukao kući. Odmah se vraća u Seul, ali je tamo osumnjičen kao phishing prevarant.

21.00 TAKSISTA (JK, 2017)
Uloge: Song Kang-ho (Song Kang-ho), Tomas Krečman (Thomas Kretschmann)
Režija: Đang Hun (Jang Hun)

Maj, 1980. Mansob je taksista u Seulu koji krpi kraj sa krajem, odgajajući svoju mladu ćerku sam, a nakon smrti supruge, iza koje su ostali visoki bolnički računi. Jednog dana čuje da postoji stranac koji je spreman da plati veliku sumu novca za vožnju do grada Gvangđua i nazad. Ne znajući da je stranac nemački novinar sa skrivenim planom da istraži čudne glasine o Gvanđuu, Man-sob preuzima posao i njih dvojica kreću na zajedničko putovanje.

Utorak, 17.10.2023.
19.00 TALIČNA ĆANSIL (JK, 2020)
Uloge: Kang Malgum (Gang Malgeum), Jun Jo-đong (Youn Yuh-jung)
Režija: Kim Ćohi (Kim Chohee)

Nakon iznenadne smrti režisera sa kojim je dugo radila, filmska producentkinja Ćansil postaje nezaposlena. Bez posla i novca, ona počinje da radi kao čistačica kod jedne glumice. Igrom slučaja, upoznaje mladića koji glumicu podučava francuskom, a prema kome počinje da oseća jaku privlačnost. Stare strepnje se vraćaju; njena nepovratno prohujala mladost, propala ljubav i izgubljena karijera…

21.00 KLJUČ SREĆE (JK, 2016)
Uloge: Ju He Đin (Yoo Hai Jin), Li Đun (Jun Lee)
Režija: Li Gebjok (Lee Gae-byok)

Hjonguk, ozloglašeni ubica, jednog dana okliznuo se na sapun i onesvestio u javnoj sauni. Đesong, nepoznati glumac koji je dotakao dno, prisustvuje nesreći i menja ključ svog ormarića sa Hjongukovim. Đesong otvara ormarić i pronalazi ključ od elegantnog automobila koji ga vodi do luksuznog stana. Sa druge strane, Hjonguk se budi sa amnezijom, a jedini trag koji ima ka svom identitetu su neizmireni računi. Dok Hjonguk pokušava da se seti svega, u međuvremenu se trudi da ,,nastavi’’ svoj glumački život, a uz neprekidno snimanje akcionih scena, njegovo pamćenje počinje da se vraća.

Sreda. 18.10.2023.
19.00 PUT ZVANI ŽIVOT (JK, 2014)
Uloge: Đang Gvang (Jang Kwang), Om Sanghjo (Um Sang-hyun)
Režija: An Đehun (AHN Jae-huun), Han Heđin (Han Hye-jin)

,,Put zvani život“ zasnovan je na tri poznate korejske kratke priče: „Kad cveta heljda“, „Proleće proleće“ i „Srećan dan“. „Kad cveta heljda“ govori o starom pijačnom prodavcu Hou. Posle dugog dana na pijaci u selu Bongpjong, Hou upoznaje mladog lutajućeg prodavca Dongija i shvata da je njihova povezanost posebna. „Proleće proleće“ priča o čoveku koji danonoćno radi na polju kao sluga čoveka koji je obećao da će mu dati ruku svoje ćerke, ali venčanje stalno odlaže. „Srećan dan“ je priča o čoveku po imenu Kim, koji zarađuje za život vozeći rikšu. Dan kada sazna da mu je žena teško bolesna Kim ima neobično veliki broj mušterija, zbog čega počinje da sumnja u svoju iznenadnu sreću.

21,00 Čitač lica (2013)
Ul: Song Kangho, Li Đongđe, Bek Junšin, Đo Đongsok, Li Đongsok, Kim Hesu
r: Han Đerim

Negjong je najpoznatiji čitač lica u istoriji Đosona (stari naziv za Koreju). On može da prozre ljude gledajući samo njihova lica. Nakon što se preseliu Hanjang Negjong brzo postaje poznat po svojim sposobnostima, a čak ga i Kim Đongso, čuvši za novog čitača lica, postavlja u vladin inspekcijski odbor. Tokom jedne od njegovih inspekcija, Negjong saznaje za plan princa Sujanga da preuzme tron mladog prestolonaslednika i odlučuje da promeni sudbinu zemlje menjajući ono što je napisano na Sujangovom licu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com