Društvo

Dani bureka i ove godine u Nišu

Majstori bureka i ljubitelji istog sastaće se na keju ispred Oficirskog doma i amfiteatra od 19. avgusta i družiće se do 22. avgusta svakoga dana od 18 sati do ponoći.

Kod Oficirskog doma na platou  učestvovaće niški pekari , a za posetioce je obezbeđen kulturno – zabavni program za sva četiri dana , uz učešće kulturno – umetničkih društava iz Niša i okoline.

“Ono što svima uvek obraduje stomake, od malene dece do baka i deka je svakako naširoko poznati specijalitet naših pekara – burek. Još od 1498. godine do današnjeg dana se u našem gradu Nišu priprema ovaj specijalitet, a već par godina se njemu u čast održava gastro festival “Dani bureka”, rekao je za Niške Vesti Bata Vukadinovic, predsednik Unije pekara.

Kada kažemo BUREK, neizostavno pomislimo i na jogurt. Mnoge mlekare i druge srodne grane biće prisutne na popularnoj niškoj Buredžijadi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zaista svaka cast nemam sta da dodam jedino da pohvalim majstore bureka ,nisam jela socnije i ukusnije nigde i raduju me dani bureka, predlazem da isprobate sto vise vrsta…ja ,jedino imam mali problem sto ne pijem mleko i jogurt ali ali svakako zalijem vodom s aparata za preciscivanje vode pa je ucinak jos veci…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com