DruštvoZdravlje i zdrav život

Dani bez grickalica

U organizaciji udruženja „Prijatelji dece grada Niša“ i Omladinskog saveta Niša, protekle nedelje je održana prezentacija projekta „Zdravi stilovi života u funkciji boljeg napredovanja učenika“. Projekat će biti realizovan u saradnji sa učiteljima i nastavnicima niških osnovnih škola u periodu od tri meseca.

“Cilj projekta je podizanje svesti i motivacije kod učenika da su zdravi stilovi života uslov da uspešno uče.  Učitelji i nastavnici su na ovom sastanku upoznati kako da kod učenika formiraju pravilan odnos prema ishrani i fizičkoj aktivnosti i kako da učenike informišu o posledicama nepravilnog odnosa prema zdravlju”, ističu organizatori.

Udruženje „Prijatelji dece grada Niša“ planira da projekat realizuje kroz radionice u kojima će glavni nosioci aktivnosti biti učenici, nastavnici, vršnjački edukatori, roditelji i lokalna zajednica.

Planira se i organizacija tematskih događaja, kao što su: „Dani bez grickalica“, „Voda je moje omiljeno piće“, „Uvek užinam voće“, „Dani bez brze hrane“.

Završetak projekta se planira juna kada će biti organizovan okrugli sto povodom evaluacije ovog projekta”, dodaju organizatori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com