Virus KoronaZdravlje

Danas je Svetski dan zdravlja: Pružite podršku zdravstvenim radnicima!

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je povodom 7. aprila – Svetskog dana zdravlja, da je današnji dan kao i svi drugi kada građani moraju da ostanu kod kuće i tako pruže podršku lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima kako bismo zajedno pobedili.

U saopštenju se navodi da zdravstveni radnici danas obeležavaju Svetski dan zdravlja u skafanderu, sa maskom i naočarima na licu i sa strepnjom za svakog pacijenta koji se požali da otežano diše i da ima bol u grudima.

„Danas je dan kada statistika vlada razumom, a logika se podređuje senzaciji. Danas je dan kao i juče, kada je Ana sa Zvezdare došla kući sa smene u bolnici, a deca je više ne pitaju zašto su joj na licu urezani tragovi maske. Danas je dan kao i onaj sutra, kada će Lale iz Niša obući skafander, u kome će provesti narednih šest sati u intenzivnoj nezi pored svojih pacijenata. Danas je dan kao i svi ostali kada morate da ostanete kod kuće i tako pružite podršku našim lekarima, sestrama, tehničarima. Do pobede zajedno,“ navodi se u saopštenju.

Povodom Svetskog dana zdravlja oglasio se na svojoj Facebook strani i direktor Kliničkog centra Niš. On je objavio fotografije Hale “Čair”, Intenzivne nege stare Hirurgije i drugih zdrvavstvenih jedinica koje se bore protiv korone i zahvalio se svim lekarima, medicinskim sestrama, tehičarima i pratećem osoblju KC Niš i Doma zdravlja Niš.

“Hvala svima koji su aktivno uključeni u borbu. Nisam imao prostora da stavim sve slike i izvinjenje zbog toga. Hvala svima koji razumeju koliko se svi ovi ljudi trude, koliko se žrtvuju i molim vas ostanite kod kuće” poručio je direktor KC Niš.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com