Virus Korona

Danas će Fajzerovu vakcinu primiti korisnici Gerontološkog centra u Nišu

Korisnici Gerontološkog centra u Nišu danas će primiti Fajzerovu vakcinu Vakcinaciju, koja će početi u 10 sati, obavljaće radnici niškog Doma zdravlja, rekao je RTS direktor te ustanove Milorad Jerkan.

Očekuje se da vacinu primi više od 100 korisnika.

Foto: V.P.

“Svi koji u ovom trenutku budu mogli, biće obuhvaćeni vakcinacijom. Većih nus pojava nema. Ova vakcina je izuzetno sigurna, tako da bih je prepuručio svima da je prime”, kazao je Jerkan.

Naveo je da nema većih nuspojava, i da je osoblje imalo nekoliko dana onlajn predavnja i da su spremni za posao koji ih očekuje.

“Izuzetno smo spremni za ovaj posao koji nas očekuje. Danas će u Gerontološkom centru biti tri lekara i četiri medicinske sestre koje će vakcinisati korisnike”, istakao je Jerkan.

Imunitet od vakcine se stvara prvih sedam dana i kao i kod drugih vakcina prva dva dana može da se pojavi blago crvenilo, možda blago povišena temperatura, glavobolja. Svaki pacijent će potpisati dokument kako bi se znalo da se posle 21 dana tom istom pacijentu aplikuje revakcina. Prema Jerkanovim rečima cilj vakcinacije je da se stvori kolektivni imunitet, jer samo tako možemo da očekujemo i da prestane epidemija koronavirusom. Ukoliko priliv vakcina ide najavljenim tempom, već marta, aprila možemo da očekujemo smirivanje epidemije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com