Društvo

Dan studenata Univerziteta u Nišu obeležen odgovorno i kreativno (VIDEO)

U godinama iza nas, Dan studenata Univerziteta u Nišu se obeležavao svečanom akademijom i nizom kulturnih i sportskih aktivnosti namenjenih studentima. Vanredno stanje učinilo je da ove godine bude nemoguće na taj način obeležiti ovaj dan. Ipak, studentima nije manjkalo kreativnosti i želje da obeleže svoj dan pa su osmislili nesvakidašnji način za to.

Studentski parlament Univerziteta u Nišu odlučio je da, u situaciji vanrednog stanja i zabrane javnih okupljanja, Dan studenata Univerziteta u Nišu, obeleži na netipičan način. Svečanu akademiju i žive reči, kako je to do sada bivalo, zamenili su pesma i muzika. Studenti Fakulteta umetnosti i članovi Akademskog hora SKC-a, izveli su nekoliko kompozicija uživo i to svirajući i pevajući iz različitih gradova u isto vreme.

“To je dokaz da nam se radost proslave dana studenata ne može oduzeti, ona je ove godine utkana u zvucima kompozicija u kojima imate priliku da uživate u narednih nekoliko minuta. Uživajte i ostanite kod kuće”, poručili su ispred Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu.

Pored kreativnog načina obeležavanja Dana studenata, Studentski parlament je u saradnji sa gradskim štabom za vanredne situacije pokrenuo program volontiranja zbog nastalog vanrednog stanja, kao i dobrovoljno davanje krvi, na inicijativu SKONUS-a.

“Jako je bitno da studenti svojim delovanjem i u ovoj teškoj situaciji pokažu odgovorno ponašanje, budu primer svojim sugrađanima i još jednom prikažu solidarnost, a pozivamo sve građane da ispravnim ponašanjem u ovim danima čuvaju sebe, ali i druge”, poručuju iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu.

Podsetimo, Univerzitet u Nišu ima ukupno 14 fakulteta koji okupljaju malo preko 24 hiljade studenata. Detalje o tekućim akcijama Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu može se pronaći na njihovim fejsbuk profilu.

U klipu možete pogledati kako je izgledalo obeležavanje Dana studenata Univerziteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com