Društvo

Dan škole u Gimnaziji „9. maj“ – najmlađa gimnazija u gradu obeležava 26 godina rada

Svečanom priredbom, u prisustvu zvanica i prijatelja, profesora i učenika, u Gimnaziji „9. maj“ obeležen je dan škole.

“Mi smo najmlađa gimnazija u gradu, počeli smo da radimo 1991. godine. Najviše smo ponosni na naše đake i njihov uspeh. Evo današnju priredbu su sve osmislili i pripremili sami đaci, malo nas je vreme omelo da realizujemo i sportski dan, ali je i ovako svečano, kaže Nebojša Lekić, direktor Gimnazije „9. maj“.

Učenici ove škole kažu da im je jako zanimljivo i na časovima, i tokom vannastavnih aktivnosti.

“Moja prva želja je bila da upišem gimnaziju, i zadovoljna sam, jer, realno, u gimnaziji dobijamo najbolju pripremu za fakultet. Lepo se družimo, profesori su nam dobri, i volim da idem u školu, nije mi naporno”, kaže Petra Biga, učenica prvog razreda.

“Imamo mnogo vannastavnih aktivnosti, glumačku, novinarsku sekciju, hor. Ja sam izabrao hor zato što sviram i pevam, radim ono što volim i uživam u tome”, kaže Mateja Pejčić, učenik drugog razreda.

U susret prijemnom, sve je spremno za nove đake.

“Uveliko se pripremamo za nove učenike, kao i svake godine, veliko je interesovanje za našu školu. Ove godine ima mesta za 180 učenika prvog razreda, a ranijih godina se prijavljivalo i po 1200 đaka, koji žele da upišu našu gimnaziju, kaže Nebojša Lekić, direktor Gimnazije „9. maj“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com