DruštvoZdravlje

Dan prevremeno rodjenih beba, za njih nedostaju inkubatori

Predsednica Udruženja roditelja prevremeno rodjenih beba “Ljubav, vera, nada” Jelena Pavlović izjavila je danas da će to udruženje zatražiti donacije od velikih firmi i različitih fondova kako bi nabavili inkubatore i opremu koja nedostaje niškom Kliničkom centru.

Foto: B.Lj.

“Klinički centar ima stručan kadar, ali nema dovoljno medicinske opreme za prevremeno rodjenu decu. Lekari u Nišu ne brinu samo o bebama iz ovog kraja, već sa čitavog područja jugoistočne Srbije, počev od Preševa do Kruševca”, istakla je Pavlović na konferenciji za medije.

Ona je kazala da je Udruženje “Ljubav, vera, nada” osnovano prošlog novembra da bi prikupilo pomoć za prevremeno rodjene bebe i “podiglo svest” o postajanju dece koja su rodjena prevremeno.

“O prevremeno rodjenim bebama se ne govori, a godišnje se u Srbiji prevremeno rodi oko 5.000 beba, odnosno 11 svakoga dana”, rekla je Pavlović.

Povodom 17. novembra, Svetskog dana prevremeno rodjenih beba, Udruženje “Ljubav, vera, nada” prikupljalo je danas na centralnom gradskom trgu dobrovoljne priloge za nabavku spavaćica i benkica za porodilje i njihovu decu u niškom porodilištu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com