Promo vesti

DAN PORODICE i vaša porodična poliklinika Human

Jedan od najvećih izazova današnjice je očuvanje institucije porodice, osnovne ćelije humanog društva i utočišta bez koga je nemoguće kako naše psihičko tako i fizičko blagostanje. 15. maj je Međunarodni dan porodice, koji se obeležava u cilju jačanja porodice, i u Poliklinici Human su danas posvetili ovaj dan roditeljima i deci.

Poliklinika Human sasvim opravdano nosi epitet institucije za celu porodicu, a zbog čega je tako pojasnila nam je Dr Dragana Bogdanović, lekar opšte prakse.

Zbog čega je vaša poliklinika “za celu porodicu” i kakve pogodnosti nudite onima koji odluče da se porodično leče kod vas?

Human: Zadatak  porodične medicine je da obezbedi ne samo lečenje akutnih i hroničnih bolesti pojedinca i njegovog bliskog okruženja, već i da ga edukuje u smislu uticaja naslednih i faktora rizika sredine radi sprečavanja pojave bolesti usmeravanjem na preventivne preglede. Upravo je to i jedan od osnovnih ciljeva lekara opšte prakse Poliklinike Human koji u saradnji sa specijalistima laboratorijskih, internističkih, radioloških i hiruških grana obezbeđuju potpunu brigu o Vašem i zdravlju Vaše porodice.

15. maj je datum kada se obeležava Međunarodni Dan porodice!

Da li će porodice imati neke posebne beneficije u obeležavanju Dana porodice?

Human: Da, poliklinika Human kontinuirano brine o zdravlju svojih sugrađana i redovno sprovodi akcije kako bi podigla svest o prevenciji bolesti i redovnom kontrolisanju zdravlja. Povodom dana porodice poliklinika Human je obezbedila 10% popusta za roditelje i decu ukoliko zajedno rade laboratorijske analize ili preglede lekara opšte prakse. Popust će trajati do kraja nedelje.

Koliko je bitno pratiti nadzor kada su u pitanju nasledne bolesti, koji su saveti?

Human: Iako savremena medicina teži individualnom pristupu u lečenju pacijenata, redovno se u medicinskoj praksi nameće neizostavan uticaj nasleđa i socijalnih faktora na zdravlje pacijenata. U Poliklinici Human tokom maja meseca svakodnevno možete obaviti besplatne preventivne preglede lekara opšte prakse i informisati se o svim nepoznanicama vezanim za Vaše zdravlje. Samim tim doprinosite i unapređenju zdravlja Vaše porodice uzevši u obzir da je veliki broj bolesti naslednog karaktera ili izazvan mikrobiološkim uzročnicima koji mogu narušiti i zdravlje Vaših najbližih.

Iz Poliklinike Human poručuju da je važno da se jedna porodica leči kod istog lekara iz određenih razloga. Naime, lekar tako ima kompletnu sliku zdravstvenog stanja pacijenta, ima uvid u to da li postoji mogućnost otkrivanja neke nasledne bolesti i zna na šta tačno treba da obrati pažnju. Isto tako, postoji mnogo veće poverenje u lekara ukoliko postoji porodična tradicija lečenja kod jednog lekara, i to ne samo kod lekara, već u čitavu instituciju.

Poliklinike Human i Humano su porodične klinike, koja pružaju mogućnost obavljanja pregleda za celu porodicu. Moguće je osmisliti sistematske preglede za celu porodicu, zavisno od njihovih potreba…

Iz čega se sastoji sistematski pregled na porodičnom nivou?

Human: Sistematski pregled se formira u zavisnosti od potrebe pacijenata. Obično se prvo obavi pregled lekara opšte prakse sa detaljnim osvrtom na porodičnu anamnezu. Zavisno od potrebe, u paket sistematskog se dodaju određene dopunske analize. Na primer, ukoliko u porodici postoji predispozicija za neku naslednu bolest savetuju se potvrdne laboratorijske i genetske analize,  preventivni ultrazvučni pregled dojke ukoliko je u porodici bilo žena koje su bolovale od ove teške bolesti, i dr.

Ono što je svojevrsna potvrda kvaliteta rada ove klinike i činjenica koja sama po sebi potvrđuje epitet „klinike za celu porodicu“ jeste poverenje koje su zadobili od velikog broja ljudi koji su brigu o svojim najbližima poverili upravo timu lekara poliklinike Human.

Human:  Dokaz tome je da nam se pacijenti uvek vraćaju, makar i samo da nas pozdrave. Važno nam je da iz naše poliklinike uvek izađu zadovolji i sa odgovorima na sva njihova pitanja. Smatramo da je važno pacijentima posvetiti maksimalnu pažnju i rešiti sve nedoumice, jer je svakako mnogo bolje da porazgovaraju o konkretnom problemu sa nekim lekarom, nego da rešenje traže na internetu. Jedna zanimljiva činjenica je da se neki pacijenti koji odrade analize i preglede kod nas i odu u inostranstvo, često sete lekara koji ih je vodio i pošalju razglednicu, ukoliko je u pitanju neka egzotična destinacija.

A poverenje im je nedavno poklonila i jedna beba stara svega 10 dana koja je svoje precizne analize dobila upravo iz laboratorije poliklinike Human!
Poliklinika HUMAN
Bul. Dr. Zorana Ðinđića 15
018/538-889
018/538-890
060/23-02-023
FaceBook
www.poliklinikahuman.rs

 

Podsećamo da su u toku besplatni sistematski pregledi pogodni za celu porodicu u Poliklinici Human.

Poliklinika Human, prijatelj Vašeg i zdravlja Vaše porodice!

[iframe src=“https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.7481281891005!2d21.905402015486896!3d43.3195317791341!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b918427d2d%3A0xc9b48e6f5342b962!2z0JHRg9C70LXQstCw0YAg0LTRgCDQl9C-0YDQsNC90LAg0ILQuNC90ZLQuNGb0LAgMTUsINCd0LjRiA!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1510134587040″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ style=“border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com