Društvo

Dan planete Zemlje kroz staze Josifa Pančića

18. Promotivno-ekološka šetnja „Stazama akademika Josifa Pančića“ u Niškoj Banji održava se od 21. do 23. aprila. Cilj je promocija zdravih stilova života među mladima.

Osamnaesti put za redom mladi imaju priliku da se upoznaju sa prirodnim lepotama Niške Banje, nužnostima očuvanja prirode i promocijom zdravih stilova života.

“Šetnjom dugom 15 km i sađenjem Pančićeve omorike u okolini Niške Banje, obeležićemo Dan planete Zemlje kao i dan rođenja prvog predsednika Srpske akademije nauke i umetnosti, Josifa Pančića”, navodi se u saopštenju Odreda izviđača Josif Pančić, koji je organizator manifestacije.

Učesnici prošlogodišnje manifestacije

Oni saopštavaju da je broj prijavljenih učesnika svake godine sve veći, a pored izviđača iz Niša, ova aktivnost okuplja i veliki broj izviđača iz drugih gradova kao i članova omladinskih organizacija civilnog društva i omladinskih neformalnih grupa iz Niša.

“Očekujemo oko 150 izviđača iz Niša, Kruševca, Beograda i Zaječara. Pored gostiju iz drugih gradova, društvo će nam praviti i naši najmlađi članovi koji će ove bitne datume obeležiti izletom u Niškoj Banji”, piše u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com