Kultura

DAN MLADIH u znaku dokumentarno-muzičkog filma

U okviru obeležavanja Dana mladih, ove godine Niš će po prvi put dobiti Festival dokumentarno-muzičkog filma “City Fest”. Festival organizuju Kancelarija za mlade grada Niša, Gradska opština Medijana i City Marketing Centar, na Amfiteatru na Keju od 01. do 03. septembra.

Za tri dana festivala Nišlije će uživati u dokumentarnim filmskim ostvarenjima, koji su pre svega vezani za autore domaće i inostrane muzičke i glumačke scene. Ukupno će biti prikazano šest filmova, po dva za veče, a Festival će obogatiti i muzički program, nakon projekcija.

“Odlučili smo se da Dan mladih 1. septembar obeležimo na ovakav način, Festivalom dokumentarno-muzičkog filma, u okviru kojeg će biti i dosta muzike. U planu je da to bude manifestacija koja će da se razvija, jer u Srbiji postoji samo još jedan ovakav festival”, rekao je predsednik Kancelarije za mlade Stevan Živković i dodao da Niš ima publiku za ovakvu jedinstvenu manifestaciju.

Festival će otvoriti film “Moj život je mjuzikl”, o Desimiru Desku Stanojeviću, poznatom srpskom glumcu, Nišliji, koji je zaslužan za to što je naš grad dobio dve predstave ovog muzičkog žanra. Biće prikazan i film o Ljubiši Samardžiću, koji govori o njegovom  skromnom detinjstvu u posleratnoj Jugoslaviji, preko putešestvija do Beograda, studija na Akademiji za film i TV i konačno do bogate karijere glumca. Na City Festu publika će gledati i film “Crne i bele dirke”, o našem proslavljenom kompozitoru Korneliju Kovaču.

“Ovaj festival razlikovaće se od drugih, pre svega zbog toga što se dešava na otvoronem, pa će samim tim biti pristupačan svima, a u kompletnom programu publika će uživati potpuno besplatno. Nismo zaboravili na mlade, pa će tako nakon filmova uživati u muzici,”, rekla je portparol “City Festa” Violeta Milićević.

Kada je muzički program u pitanju, biće tu izvođača koji će filmskom muzikom oplemeniti festival, ali i alternativnih bendova i dj, za mlađu populaciju koja je inače navikla da izlazi na niškom keju.

U slučaju kiše festival se seli u Oficirski dom, navode organizatori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com