Obrazovanje

Dan Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu i 18 godina uspešnog postojanja i rada

Potrebna je, pre svega jaka mentalna snaga za trenutnu epidemiološku situaciju, za razumevanje društvenih tokova, spremnost za inovacije i nove trendove, selektivan odnos ka informacijama i negovanje veštine očuvanja vere u ljude, u sebe, mladost i perspektivu. Izuzetna sreća je činjenica da kao kolektiv pokazujemo složnost, strpljivost i zrelost, borimo se za pravednost i dostojanstvo, prevazilazimo strahove i promišljanja, usmereni ka uzvišenim ciljevima, koji će obeležiti vreme našeg postojanja u ovom okruženju, poručuje profesor dr Suzana Kostić, dekan Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, a povodom obeležavanja 18 godina postojanja i rada ove visokoškoslke ustanove.

Ugled Fakulteta i svest o tome da će nas ova važna institucija prevazići i nadživeti, čini nas hrabrijima nego što jesmo. Za slavu i prosperitet umetnosti, mi, pravi umetnici, spremni smo i na veće izazove.

“Kao kolektiv koji proslavlja 18 godina, nemamo razloga da budemo skromni. Naša misija je dobro poznata, temelj za nadgradanju i razvoj je učvršćen. Kadrovska struktura je ojačana, jer smo uspostavili kriterijume i otvorili prostor za najbolje kadrove Srbije. Lepo je raditi u podmlađenom kolektivu, jer mladi nastavnici i saradnici, žarom, inovativnošću i svežim idejama održavaju budnost iskusnijih profesora, te umetnost dobija novu formu i podiže referentnost institucije”, kaže dr Suzana  Kostić i dodaje: “Dobro nam ide i nećemo stati. Srećni smo što ovaj značajan dan, delimo sa svima vama i najavljujemo intenzivniji razvoj Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu”.

Plakat

Savet Fakulteta umetnosti, već devetu godinu za redom, dodeljuje priznanja  Fakulteta najznačajnijim institucijama i ličnostima koji su doprineli njegovom razvoju i afirmaciji. I ove godine, a povodom obeležavanja 18 godina rada nagrade će primiti svi oni koji su na neki način doprineli da Fakultet realizuje ideje koje su planirane.

“Ovo je prilika da nagradimo i studente koji su svojom posvećenošću na najbolji način afirmisali Fakultet, Niš i Srbiju”, istakla je dr Suzana Kostić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com