Društvo

Dan čistog vazduha Šumsko gadzinstvo Niš obeležilo pošumljavanjem

Povodom 3. novembra, Svetskog dana čistog vazduha Šumsko gazdinstvo „Niš“, Javnog preduzeća „Srbijašume“ organizovalo je danas akciju pošumljavanja oko dva i po hektara zemljišta na Babičkoj gori, na potezu izmedju sela Donji Dušnik i Gare, izjavio je šef ŠG „Niš“ i rukovodilac akcije Milan Videnović.

Prema njegovim rečima, za pošumljavanje zemljišta na kojem se sada nalazi trava i nisko rastinje korišćene su sadnice smrče. Videnović je kazao da su u akciji učestvovali šumari Šumskog gazdinstva Niš i radnici firme kojoj je povereno pošumljavanje.

Svetski dan čistog vazduha obeležava se 3. novembra, kao podsetnik šta vazduh znači za ljude i kao upozorenje na opasnosti koje donosi svakodnevno prekomerno zagadjenje vazduha različitim štetnim materijama. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije u svetu je preko 90 odsto populacije izloženo zagadjenom vazduhu. Podaci republičke Agencije za zaštitu životne sredine pokazuju da problem sa kvalitetom vazduha imaju skoro sve veće urbane celine u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button