Društvo

Dan advokature: Priznanja za predan rad za 29 advokata

Održani Dani advokature u organizaciji Advokatske komore Niš, u Domu vojske. Istaknutim pojedincima uručena su priznanja za ostvarene uspehe i rezultate.

Prvi Zakon o javnim pravozastupnicima usvojen je na današnji dan, 28. februara 1862. godine, što se smatra početkom savremene advokature.

Priznanja za predan rad već dvadeset godina dobilo je 29 advokata, među kojima i proslavljeni advokat Toma Fila.

“Ciljevi Advokatske komore Niš je to što je formirala Advokatsku akademiju koja će se baviti edukacijom advokata i advokatskih pripravnika kao i pripremom za polaganje advokatskog pravusodnog ispita, što je nešto novo i što do sada nije postajalo”, rekao je predsednik Komore advokata Milan Petrović.

Advokati godinama vode bitku da dobiju status službenog lica, to ide teško, a zalažu se i za polaganje pravosudnog ispita u Nišu. Pravosudni ispit se danas polažu u Beogradu i Novom Sadu, a u Ministarstvu pravde kažu da će podržati inicijativi da se polažu ispiti i u Nišu.

Advokatska komora Niš postoji već 50 godinu i pokriva područje od Aleksinca do Bujanovca sa šest advokatskih zajednica. Advokatska komora Niša broji oko 1500 advokata i oko 800 pripravnika koji mogu da se edukuju u novoosnovanoj Advokatskoj akademiji.

Pored visokih zvanica iz sveta advokature i ministarstva pravde, svečanoj akademiji prisustvovao je i predsednik Skupštine Grada Niša doc dr Boban Džunić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com