Društvo

Damama na dar: “DA, TO SU BILI DANI” U NIŠU!

Dvojica velikana naše glumačke scene Nebojša Dugalić i Boris Pingović, zajedno sa Ninom Ćosić i Vojislavom Savićem, damama na dar, održaće svoj čuveni muzičko-poetski kabare “Da, to su bili dani”, 8. marta, od 20,00 časova u Narodnom pozorištu u Nišu.

“Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena”, poručuju Dugalić i Pingović, autori ovog jedinstvenog spoja poezije, anegdote i muzike “iz nekih prošlih vremena”.

Oni dodaju da muzika i poezija jesu jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju.

“Da, to su bili dani” za više od 15 godina ima preko 300 izvođenja, na najrazličitijim mestima, pred najrazličitijom publikom, a sadržaj i forma prijemčivi su svima.

Oduševljenje – to je reakcija publike gde god se Pingović i Dugalić pojave, pored kojih nastupaju i Nina Ćosić (ritam i glas) i Vojislav Savić (bas).

Uverite se zašto su sale pune do poslednjeg mesta gde god se izvodi ovaj muzičko-poetski kabare!

Ulaznice su u prodaji na biletari Narodnog pozorišta po ceni od 1.200 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com