Aleksinac

Đački rok bend imao prvi nastup, Kerber im poslao pojačalo

Sinoć je u Maloj sali aleksinačke osnovne škole ,,Vožd Кarađorđe'' prvi put javno nastupio novoformirani školski bend ,,Crni Đorđe '' odnosno „Black George“.

Direktorka škole „Vožd Karađorđe“ Maja Radoman Cvetićanin je kazala da je bend sa sedmoro dečaka i devojčica te škole, jednim gimnazijalcem i jednim osnovcem iz susedne škole, nastupio kao predgrupa niškom bendu, čiji je jedan od članova Bojan Marinković – bivši đak škole domaćina.

„Deca su izvela tri kompozicije pred svojim roditeljima, nastavnicima, drugarima, a oduševljenje niko nije krio – ni izvođači, ni publika. Moraće još da vežbaju, ali sinoć su imali priliku da osete atmosferu na jednom rok koncertu“, izjavila je Radoman Cvetićanin.

Prema njenim rečima, pre nastupa decu je iznenadio Neša Minić, član grupe Kerber, koji je u ime frontmena te grupe Gorana Šepe, odnosno Galeta Kerbera, učenicima poklonio pojačalo za električnu gitaru i dve torbe za gitare.

„Potpuna podrška i podstrek došla je video porukama ohrabrenja Galeta Kerbera i Ace Seltika, odnosno Aleksandra Petrovića, frontmena grupe Ortodoks Kelts“, istakla je Radoman Cvetićanin.

Ona je kazala da učenici, članovi benda, redovno uče da sviraju na muzičkim radionicama uz pomoć Milanka Petkovića, muzičara i muzičkog pedagoga i uz Bojana Marinkovića koji je u ime fimre „Mikrobiznis CNC sistemi“ iz Niša donirao bendu prvu električnu gitaru i pojačalo za bas gitaru.

Foto Maja Radoman Cvetićanin

Osnovna škola “Vožd Karađorđe“ u Aleksincu postala je poznata široj javnosti u Srbiji nakon što je direktorka Maja Radoman Cvetićanin učenicima kupila bubanj, kako bi formirali rok bend. Njenom apelu za donaciju instrumenata odazvali su se i Bajaga i instruktori i poklonili im gitaru i pojačalo.

Direktorka škole “Vožd Karađorđe” ranije je objasnila da želi u školi muzički bend koji bi promovisao rok muziku, jer rokenrol smatra protivtežom u odnosu na turbo folk i sav šund kojim smo zatrpani sa svih strana.

“Suština je da okupimo učenike oko dobre ideje. Ovo što deca sada sluštaju to je maltretiranje mozga i ušiju. Nakon slušanja te muzike se ne osećate dobro. Međutim, oni nemaju izbor, za razliku od naših generacija. Ukoliko ponudimo deci samo turbo folk ili muziku za koju ne znam kako se zove, mi ništa nismo uradili. Samo smo im ograničili mogućnosti”, naglasila je Radoman Cvetićanin.

Ona je rekla da možda zvuči poražavajuće, ali ima dece koja ranije nisu nikada bila ni na jednom rok koncertu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com