Politika

Dačić u Nišu obišao vatrogasce, policajce i stranačke aktiviste

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je nedavno preuzeo tu funkciju, izjavio je danas u Nišu da je Ministarstvo unutrašnjih poslova kompleksno, a on će se potrudi da bude najbolje ministarstvo u Vladi Srbije.

“Bez jake policije i jake vojske nema jake države”, izjavio je Dačić.

On je u Nišu obišao zgradu Uprave za vanredne situacije čija je rekonstrukcija nedavno završena.

“Veoma je bitno da postoji oprema za brzo reagovanje i da postoje uslovi za rad obučenih ljudi“, istakao je Dačić.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Prema njegovim rečima, glavni cilj MUP-a je osiguranje bezbednosti države i sigurnosti svih građana, kao i sve ostalo što spada u domen rada tog ministarstva poput borbe protiv kriminala i očuvanja javnog reda i mira.

“Kada govorimo o Upravi za upravne poslove neophodno je da se omoguće uslovi za izdavanje ličnih dokumenata. Već sam čuo primedbe da postoje gužve za izdavanje dokumenata”, izjavio je Dačić.

On je kazao da postoji potreba za sagledavanjem trenutnog broja zaposlenih u MUP-u i dodao da tamo gde je to neophodno mora doći do popunjavanja mesta, ali bez toga da se nekome nađe radno mesto po svaku cenu.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović rekao je da su dobili bolje uslove za rad nakon što je zgrada uprave kompletno rekonstruisana.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Mitrović je rekao da je rekonstrukcijom obuhvaćen krov, fasada, plato i kompletna unutrašnjost objekta.

“U planu je nabavka novih vozila. Vatrogasno-spasilačka brigada sada ima 21 vozilo, od toga 12 vatrogasnih, osam terenskih i jedno specijalno vozilo za gašenje šumskih požara”, istakao je Mitrović.

On je kazao da Uprava za vanredne situacije Niš ima ukupno 178 zaposlenih, a godišnje na području Nišavskog okruga ima 1.500 do 1.600 intervencija.

Dačić je u Nišu obišao i Policijsku upravu, kao lider socijalista obišao je štandove te stranke i Srpske napredne stranke postavljene u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore na Trgu kralja Milana.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Koliko malo mozga ili povodljivosti ili slugijanstva treba, da opet glasas one koji su urnisali treci srpski grad, u svakom pogledu? Svi ovi, sto ga opkolise, sa ushicenjem, ocekuje nesto, za sebe, neko da bude odbornik, neko direktor, neko da dobije posao za minimalac, na odredjeno…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com