IZBORI 2023.Politika

Dačić: U kampanju krećemo 19. novembra iz Vojvodine

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Nišu da će predizbornu kampanju za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore započeti 19. novembra u Vojvodini, a krajem meseca će organizovati centralni skup u Beogradu.

Foto: Niške Vesti

Dačić je podsetio da socijalisti na predstojeće izbore izlaze u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i strankom Zeleni Srbije.

“Želimo da ostvarimo što bolji rezultat i da nakon izbora nastavimo našu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem. Uopšte ne razmišljamo o bilo kakvoj saradnji sa “lažnim Evropljanima i lažnim patriotama”, kazao je Dačić na konferenciji za novinare u Nišu.

On je podsetio da su socijalisti u koaliciji sa SNS-om već 11 godina i dodao da je ta koalicija bila i “biće ključni faktor političke stabilnosti u Srbiji”. Dačić je rekao da će na predstojećim izborima biti zadovoljni ukoliko osvoje više od 10 odsto glasova.

“To je neka granica koju smo sebi postavili još odavno, pre desetak godina. Naši rezultati su se kretali od 10 do 13 ili 14 odsto glasova. Na prethodnim izborima imali smo 11,44 odsto glasova”, istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, SPS očekuje da kao i prethodnih godina najbolje rezultate ostvari na jugoistoku Srbije. Dačić je kazao da su prioriteti Socijalističke partije Srbije i dalje dva temeljna principa – princip socijalne pravde, odnosno država koja vodi računa o interesima svih onih koji žive od svog rada, i patriotizam, odnosno zalaganje i borba za nacionalne i državne interese.

Potpredsednik SPS-a Novica Tončev podsetio je danas da su na prethodnim izborima socijalisti osvojili u Beogradu 9,41 odsto glasova, u Beogradu 9,03 odsto u Šumadiji i zapadnoj Srbiji 13,8 odsto, na jugoistoku zemlje 14.83 odsto i na Kosovu i Metohiji 16 odsto. Dačić i Tončev u Nišu su se sastali sa predsednicima opštinskih i gradskih odbora sa područja jugoistoka Srbije u cilju što boljih priprema stranke za predstojeće izbore.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com