Društvo

“Da smo zdravi i srećni” – poruka je dece Niša, deci sveta

Takmičenjem u sportskim veštinama, prelazu preko poligona i još mogobrojnim igrama i veštinama, mališani vrtića „Bambi“ JPU „Pčelica“, podsetili su Nišlije da je u toku obeležavanje Dečije nedelje. Prema rečima Svetlane Mitić, direktorke ove predškolske ustanove, svakog dana su mališani iz vrtića učestvovali u nekoj akciji, a Dečiju nedelju obeležila su deca iz svih vrtića pokazujući šta su naučili sa svojim vaspitačima u vrtićima.

„Dečija nedelja je u toku u JPU „Pčelica“, a u svim manifestacijama kojima ćemo obeležiti ovu nedelju učestvuje 6.500 mališana iz svih 26 vrtića“, istakla je sirektorka Svetlana Mitić. „Ono što je  karakteristično to je da smo posetili mnoge destinacije u našem gradu, kasarne, pozorišta, trgove, imali smo različite pozorišne predstave, maskenbale u vrtićima, ali ova manifestacija „Srce u srcu“ je centralna i to su  pripremili mališani pripremnog predškolskog programa iz vrtića „Bambi“ sa svojim vaspitačima, stručnim sradnicima i roditeljima. Ovde  pokazujemo koliko je bitno da decu učimo humanosti od malih nogu, da se druže, da veruju i da vole jedni druge i da gaje osećaj tolerancije i uvažavanja“, istakla je direktorka Svetlana Mitić.

Foto: V. P.

Deca se najbolje rezumeju i nije potrebno da im se na to ukazuje.

„Mi smo sada ovde da  kažemo svoj deci sveta da su ona ista i sva vole da se igraju, da uče i da jedu slatkiše. Najviše volim da se igram u parku sa nekim svojim drugom“, objašnjava jedna od devojčica iz programa.

Njen vršnjak Petar dodaje da su oni danas na Trgu da im pokažu kako plešu.

„Budite zdravi i srećni“, poručio je Petar svojim vršnjacima u svetu.

Foto: V. P.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com