Društvo

Da policajac ne bude bauk: U porti Pantelejske crkve održana akcija „Moj drug policajac“

Skoro hiljadu učenika iz sedam osnovnih škola sa područja Opštine Pantelej upoznalo se sa radom niških policajaca, žandarmerije i vatrogasaca kao i sa njihovom opremom koja je bila izložena u porti Pantelejske crkve.

Reč je o projektu „Moj drug policajac“ Ministarstva unutrašnjih poslova koji se sprovodi širom Srbije.

Foto: Niške Vesti/ J.Miladinović

Deca iz niških osnovnih škola sa policajcima, žandarmerijom i vatrogascima kod zgrade Gradske opštine Palilula. Kroz igru i druženje uče o svojoj bezbednosti i saznali su čime se se sve bavi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: Niške Vesti/ J.Miladinović

Kroz ovaj projekat učenici mlađih razreda mogli su da se upoznaju sa policajcima, žandarmercima i vatrogascima, njihovim vozilima i radom.

Foto: Niške Vesti/ J.Miladinović

Na kraju manifestacije, prisutne mališane su pozdravile maskota koje su došle u policijskom kombiju.

„Prisutnim učenicima je jako interesantno to što su ovde ljudi iz policijske uprave kako bi se sa njima družili i nešto naučili. Mislim da je došlo vreme da roditelji prestanu da plaše decu policajcima kada nisu dobra, nego da deca od malena nauče da su policajci, odnosno svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neko ko je tu za njih da se brine o njima i da ih štiti, a nikako neki bauk i neko od koga treba da se plaše“, istakao je Aleksandar Joćić, zamenik predsednika gradske opštine Pantelej.

Od 16. septembra ove školske godine biće realizovan u svim osnovnim školama na teritoriji grada Niša.

„Bitno je napomenuti da u prvom polugodištu ovim imteraktivnim radionicama prisustvovaće učenici prvog, drugog, odnosno petog i osmog razreda, dok će u drugom polugodištu učenici ostalih razreda“ , kazala je Mirjana Risitć, oficirka PU Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com