Društvo

Da pobedi dečiji osmeh – Još samo dva dana kampanje!

Niški Džedajski pokret je, uz kosultacije sa strukom, pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava za kupovinu reanimacionog stola za prevremeno rođene bebe.

“Reanimacioni sto služi za prihvatanje novorođenih beba, i terminskih i preterminskih. One se po rođenju stave na taj sto za prvi pregled. Još je značajniji za preterminske bebe, jer on ima grejač koji ih ugreje, omogućava merenje vitalnih parametara, reanimaciju, dodatni kiseonik ili ventilaciju, ako su im potrebni. Zbog toga su ovakvi stolovi jako bitni u našem radu”, kaže dr Višnja Stamatović sa Klinilke za ginekologiju i akušerstvo univerzitetskog kliničkog centra Srbije

Do sada se uključilo preko 40 kompanoja iz Niša i ostatka Srbije.

Sakupljanje sredstava se vodi preko platforme www.donacije.rs i do kraja je ostalo jos 2 dana.
Toliko vremena je ostalo da se dođe do cilja od milion i po dinara.

Sakupljeno je 1.200.000 rsd i ovim putem želimo da pozovemo i obavestimo pojedince i kompanje da se priključe i da zajedno uradimo dobru stvar za buduće gnereacije koje nam se rađaju.

Za sve pojedince koji žele da doniraju mogu to učiniti sa par klika na linku https://www.donacije.rs/projekat/reanimacioni-sto-za-bebe/ , a ukoliko bilo koja kompanija želi da donira, može se javiti na darkop@dzedajskipokret.rs.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com