Društvo

Da Niš bude evropski centar mladih

Kancelarija za mlade grada zadovoljna je postignutim ovogodišnjim rezultatima, ali njeni predstavnici najavljuju da će sledeće godine još više raditi na poboljšanju položaja mladih u Nišu.

Za razvoj omladinske politike Grad Niš je u 2017. godini izdvojio više para nego ove godine.

Stevan Živković, Kancelarija za mlade grada

„Ponosni smo na sve programe za mlade u kojima smo učestvovali i realizovali, među kojima su „Nauk nije bauk“ i „Uni praksa“ u okviru koje su studneti Univerziteta u Nišu imali priliku da uče posao u javnim preduzećima, gradskim upravama i službama, ustanovama kulture sporta i gradskim opštinama, a sve u cilju da posle završetka studija budu spremni za tržište rada i brzo pronađu posao. Cilj nam je da Grad Niš postane evropska prestonica mladih“, kaže Stevan Živković iz Kancelarije za mlade grada.

Grad Niš je za 2017-tu izdvojio više para za omladinske projekte nego ove godine.

„4,5 miliona dinara je namenjeno za omladinske projekte u 2017. godine koji idu preko Kancelarije za mlade i Uprave za omladinu sport i to je dva puta više nego prošle godine“, kaže zamenik gradonačelnika, Miloš Banđur.

Podsetimo, Kancelarija za mlade kroz razne aktivnosti utiče na poboljšanje položaja mladih u oblasti obrazovanja, sporta, korišćenja slobodnog vremena, povećanja zaposlenosti, informisanja, zdravstva, kulture, ravnopravnosti polova, sprečavanje nasilja i kriminaliteta.

Funkcioniše pri Službi za poslove gradonačelnika, a projekte koje sprovodi se sufinansiraju u skladu sa ciljevima Strategije za brigu o mladima 2015-2020 i Lokalnim akcionim planom 2015-2020.

U njihovim prostorijama koje se nalaze u Oficirskom domu organizuju razne besplatne edukacije i rade na razvijanju volonterske prakse.

Nude podršku organizacijama civilnog društva kao i u oblasti karijernog informisanja i savetovanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com