MagazinMlade nade

Da li znate šta radi udruženje “Kobra”?

Jedno od neformalnih udruženja, grupa Kobra, proslavlja svoj jubilarni 10. rođendan 19. avgusta preko puta Doma kulture u Donjoj Toponici, gde će ovo udruženje uskoro otvoriti novi kulturni centar “Kobralend”. Proslava rođendana počinje od 18 časova.

Sa Milanom Stojiljkovićem za Niške Vesti razgovarali smo nešto više o samom udruženju kao i o radionicama koje će biti održane na proslavi rođendana.

“Od 18 sati biće zvaničan prijem gostiju. Posle toga, Mario Tričkovski održaće radionicu pod nazivom “Mi jesmo naši roditelji”. Nakon toga, od 18:45, Nataša Lukić, gošća iz Beograda održaće radionicu “Smeh joge sa Natašom.” 

Milan Stojiljković

Od 20 sati je zvanično obraćanje domaćina, a nakon toga neformalno druženje uz koktel.

U dvorištu, na otvorenom, gošće će zabavljati uz gitaru Marko Marjanović i Nenad Milenković.

Ono što je jako važno napomenuti jeste da će se žurka povodom rođendana održati na novom mestu pod nazivom “Kobralend”, gde će se ubuduće okupljati i ceniti kreativni ljudi bez obzira na pol, rasu, naciju i versko opredeljenje.

Kobralend

“Nama je jako drago da nam dolaze volonteri iz raznih zemalja širom sveta. Na primer, do skoro smo imali dva volontera iz Brazila, a uskoro nam dolaze novi iz Argentine, Španije i Francuske. Ono što mi njima treba da obezbedimo jesu smeštaj i hrana, kao i dobra zabava i upoznavanje sa kulturom i jezikom Srba. ” – ističe Milan.

On je takođe dodao da je u toku i spremanje nove parcele odnosno “Kobralend”-a, gde učestvuju najviše volonteri kako bi sve bilo spremno za jubilarni rođendan.

Grupa Kobra nagrađivana je nekoliko puta za svoja dostignuća, dok je verovatno jedan od najznačajnijih projekata jeste rekonstruisan i adaptiran stari i napušteni Dom kulture u Donjoj Toponici gde se nalazi seoska biblioteka, sala za stoni-tenis, pikado, sala za projekcije kao i računari i besplatan internet.

Kobra ima 53 člana i volontera, a ova grupa organizuje međunarodne volonterske kampove putem kojih svakog leta 15-ak volontera kako bi pomogli domaćim volonterima u uređivanju sela i širenju ideje multikulturalizma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com