Promo

Da li ste probali SPECIJALITET KUĆE? STARENA MESA na IZVOR-u dobre hrane

Restoran IZVOR ponudom ostavlja bez daha sve one tragom vrsnih specijaliteta krenu put ovog poznatog niškog restorana. Zatvorena prostrana bašta je još jedan  razlog da baš ovde provedete trenutke za pamćenje.

Gosti ovog niškog restorana rado zavire čega ima u vitrini za starenje mesa jer je upravo ova ponuda najtraženija poslednjih nedelja.

Spoj etno ambijenta, dugogodišnjeg ugostiteljskog iskustva i dobar glas, upotpunjeni su ponudom koju je teško odbiti a reč je o jelima koja se spravljaju od mesa koje je pretrpelo suvo zrenje. Ceo proces “starenja mesa” obavlja se u veoma kontrolisanim uslovima što se tiče temperature i pritiska

U komori meso “leži” dvadesetak dana što dovodi do pojave plesni na spoljašnjoj strani odsečka, pri čemu se formira tanka kora koja se čisti pre pečenja. Plesan pospešuje stvaranje prirodnih enzima u mesu, koji omekšavaju meso i razvijaju jedinstven ukus specifičan za stareno juneće meso. Nakon suvog zrenja kolagen, koji drži mišićna vlakna zajedno i čini stejk tvrdim, se razlaže usled dejstva enzima i ono što ostaje je čist, mekan protein punog i poboljšanog ukusa. Ukus ovako pripremljenog mesa za pečenje je puterast i bogat, pun i održiv, sočan i intenzivan. Pri starenju mesa dolazi do gubitka tečnosti i do 30%. Dobro odležalo meso je mnogo mekše nego sam sveži stejk. Promena ukusa je posledica mnogih procesa, uključujući i delovanje enzima i hranljivih bakterija.

U ponudi DRY AGE JUNITINE su T-BONE, RIB EYE i NEW JORK STRIT

Restoran Izvor pored starenja mesa sprovodi niz najmodernijih metoda za obradu namirnica koje kasnje dospevaju za sto najprobirljivijih gostiju.

Sve ovo čini Izvor jedinstvenim mestom za uživanje u dobroj hrani, koju pripremaju vični kuvari u prijatnoj i toploj atmosferi, koju odlikuje pravi domaćinski odnos prema gostima i vrhunskom izboru pića, koja upotpunjuju ukuse od aperitiva, preko glavnog jela, do deserta.

“Naša kuća u saradnji sa vrhunskim kuvarima može da vam ponudi specijalitete koje još uvek niste viđali kod nas, i to nas čini unikatnima, prijatan i topao ambijent u kombinaciji sa našom kuhinjom, ljubaznim osobljem pružiće vam jedinstven i kompletan užitak”, ponosno ističu u Restoranu Izvor.

Na samom pragu dočekuje vas ljubazno i profesionalno osoblje, koje je, uz prijateljski odnos, tu za sve što je potrebno kako bi uživanje u hrani i meraku bilo potpuno.

Bilo da odaberete tradicionalna jela sa roštilja, nešto iz domaće kuhinje, ili neki od njihovih čuvenih specijaliteta, užitak u svakom zalogaju je zagaratnovan. A u širokoj paleti kvalitetnih pića možete pronaći baš ono koje odgovara vašem ukusu.

[meta_gallery_slider]

Etno sala pruža unikatan ambijentalni užitak srpske tradicionalne trpeze.

Transformacijom sale u letnjem periodu, Restoran Izvor dobija prelep ambijent bašte, koji je savršen da ga iskoristite tokom sunčanih dana, kao oazu odmora i užitka za sva vaša čula.

Tradicija i merak čekaju vas u RESTORANU IZVOR!

RESTORAN IZVOR
Mihajla Pupina 18, Niš
018 533513
www.restoranizvor.com
Facebook

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d23224.8401332349!2d21.918061!3d43.31206100000001!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x832fbc10ed627dcd!2sRestoran%20Izvor!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1590672823071!5m2!1sen!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com