Društvo

Da li je ikoga briga? Dolaze i prolaze političari, direktori… STARI PROBLEM OSTAJE (VIDEO)

U danu kada je stradao muškarac star oko sedamdeset godina na pruzi u Nišu, kod Čairske ulice, Nišlije su bile u prilici da kao i svakog drugog dana snime pružne rampe koje ne rade.

Juče nesto posle 17 sati, ostala je u vazduhu rampa kod Komande kopnene vojske u blizini Lukojlove pumpe.

“Mašinovođa je video da rampa nije spuštena pa je brzinu kretanja smanjio i zvučnom signalizacijom upozorio ostale vozače i pešake na svoj prolazak. Srećom da su barem oni savesni pa nema više poginulih na ovim našim pružnim prelazima, prugama i ulicama”, kaže Nišlija koji je redakciji Niških Vesti dostavio slike i snimak pokvarene rampe.

Pitanje putnih prelaza na teritoriji Niša biće trajno rešeno izmeštanjem pruge iz centra grada – je najava stara više decenija, najsvežija od prošle godine koja kaže do kraja 2023. godine. Do tada će biti završena modernizacija i elektrifikacija pruge Niš – Dimitrovgrad, kao i železničke obilaznice oko Niša. Time će, biti stvoreni uslovi da se pruga nakon više decenija čekanja izmesti iz centra Niša, a tako i trajno reši pitanje putnih prelaza u gradu.

Ostaje da čekamo… i sačekamo tu 2023. godinu do tada pažljivo kroz grad.

Još koliko poginulih na pruzi kroz sam centar grada je potrebno, da se nešto uradi za veću bezbednost Nišlija?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bitno da kod trga VS u centru Niša ŽS ima kancelarije sa restoranom za najjveće neradnike iz firme koji ništa ne rade i nisu od koristi ŽS. Udomljeni lokalni muzičari i ostali paraziti koji ničemu ne služe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com