Društvo

Da li će Nišlije sudbonosno DA i dalje izgovarati u Kući za venčanje?

Kuća za venčanje se neće naći na spisku niških građevina koje godinama čekaju obnovu fasade, a za koje će, prema najavama premijera Vučića, biti opredeljena sredstva iz republičkog budžeta.

Razlog za to je što se zgrada u Episkopskoj ulici nalazi u postpuku restitucije i ukoliko bude vraćena vlasnicima Niš bi mogao da ostane bez mesta u kome bračni parovi od 1998. godine izgovaraju sudbonosno„da“.

Gradski većnik Miloš Milošević objašnjava da cela zgrada nikada nije ni bila imovina grada, već samo sprat gde se obavljaju venčanja. Ni imovinsko pravni odnosi nisu baš jasni, ali iz estetskih razloga, svojevremeno je cela fasada bila renovirana.

„Taj objekat nikada nije bio u našoj svojini, niti smo ga izdavali od 1994. godine do danas. U svojini je fizičkog lica. U svakom slučaju, za Grad je bitno da je podnet zahtev za restitucijui i dok se postupak ne okonča, ekonomski nema opravdanja za bilio kakva ulaganja u tu zgradu“, dodaje Milošević.

U Agenciji za restituciju kažu da su upravni postupci još u toku i da još nije doneta odluka o vraćanju predmetne nepokretnosti u svojinu zakonskim naslednicima bivših vlasnika.

Ukoliko se desi da vlasnici u postupku restitucije dobiju zgradu nazad, postoje razmišljanja da se građanski brakovi sklapaju kao i pre dve decenije – u Gradskoj kući, ali to nije potvrđeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com