Promo

Da li Bog postoji? (VIDEO)

Naučnici sa Instituta za tehnologiju Vajominga 2014. godine došli su do otkrića koje je naučni svet ostavilo bez reči: lingvistički stručnjaci identifikovali su poruku koja kao da je pisana staroaramejskim pismom i u prevodu glasi: “Na prvo svitanje zore, Bog stvori zemlju i nebo” – i to istražujući ljudski genom, DNK čoveka.

Da li je to dokaz da Bog postoji??

Onima koji nisu verovali ni ranije, pretpostavljam, neće ni ovakva informacija poljuljati “neverovanje”.

Oni koji su verovali, pretpostavljam, dovoljno dokaza nalaze upravo u svojoj veri, u Bibliji i svuda okolo kud im pogled seže.

A Vama?

Kakav još dokaz Vama treba da biste počeli da verujete u ono što je realnost?

Da!! Bog postoji!!

A kako to znam??

Pa ovako, da počnem..

Da li možete odgovoriti na pitanja: Kako je nastao naš Univerzum, kako su nastale planete, zvezde, sateliti? Velikim praskom? Eksplozijom? Pa ok.. Ali to je onda morala da bude neka velika eksplozija.. Kao nuklearna bomba neka, pa još nekoliko puta veća.. Ajde, setite se sad, šta se desilo u Hirošimi početkom avgusta 1945. godine, učili ste iz istorije.. Bačena je nuklearna bomba, dobro.. A tom velikom ekplozijom, verovatno je sve uređeno, sve simetrično poređano, sve tako skladno i sređeno.. Ne? Nego? Pustoš? Ma da li moguće? Nije ostalo ništa? A kako onda verujete da je velikim praskom nastao ovako uređen Univerzum??

Idemo dalje.. Zamislite sad da napravite kuću.. Ne mora veliku, ali sve onako postupno, od temelja do krova.. Sve sredite, baš po Vašem ukusu, svaki detalj.. Ali, samo što ste Vi to sredili, stiže poslovni premeštaj na godinu dana u inostranstvo, Ameriku recimo. Vi i cela Vaša porodica odlazite na godinu dana.. Šta ćete zateći kad se vratite? Nameštaj pun prašine i paučine, to sigurno.. Ali, šta ako se obližnji potok izlio posle jake kiše, poplavio i kuću, pa podzemne vode se usesile u podrum, pa temelj  kuće i zidovi počeli da pucaju, recimo.. Da ste bili u kući, Vi biste sigurno reagovali, postavili džakove sa peskom da voda ne stigne do kuće ili podruma.. Iako ipak uđe voda, Vi biste je izbacivali, svakako ne bi bila tu nekoliko meseci i nanela toliku štetu na Vašem objektu.. Nebi bilo toliko prašine, nebi paukovi tako mirno šetali po sobi..Vi biste brinuli o kući.. A šta mislite, ko brine o Vama? Ko Vas čuva i sklanja od životnih nepogoda, poplava, paukova? Sila? Koja sila? Univerzumska? Ista ona koja je nastala Velikim praskom?

Ne, dragi moj. Nije to ta sila. Sila jeste, ali Božanska. Samo On brine o tebi, o meni, o svakom biću na ovoj planeti sada. Pogledaj oko sebe. Hoćeš da mi kažeš da je tvoja mačka tako umiljata zahvaljujući Velikom prasku? Da je tvoj papagaj tako skladno šaren, sa takvim bojama zahvaljujući eksploziji? Pavaroti je imao takve glasovne mogućnosti slučajno? Ne, neko je želeo da sva tvoja čula uživaju dok gledaš i slušaš Svet oko sebe.

Bog postoji.

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Vecu nebulozu skoro nisam procitao. Svako ima pravo da veruje ili da ne veruje. To je licni stav, licni izbor, licno razmisljanje i shvatanje.
    Ovaj tekst zvuci tako da ubedjune one koji ne veruju da promene misljenje, a tako se ne pise jedan clanak, koji bi trebao da bude informativan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com