Društvo

Da Janino srca nastavi da kuca! Humanitarna svirka na splavu Porto Nuovo

U srcu Niša, na jednoj od najatraktivnijih lokacija, u samom centru grada nalazi se i jedini niški splav – Porto Nuovo. Jedinstveno mesto za odmor u svako doba dana, od prve jutarnje kafe, pa do najlepših zalazaka sunca, ali i noćni provod.

Akustične svirke na splavu Porto Nuovo, od srede do subote, postale su sinonim dobrog niškog provoda, uz  jedinstven pogled na reku. Ono još po čemu je prepoznatljiv spav na Nišavi, svakako jesu i humanitarne svirke koje organizuju za one kojima je pomoć najpotrebnija. Sav prihod od svirki biće uplaćen na račun u humanitarne svrhe.

Utorak pred nama, 25. jul rezervisan je za humanitarnu svirku za Janino lečenje kojoj je potrebna operacija srca u Turskoj koja košta 100. 000 eura.

“Još jedna humanitarna akcija na Splavu, još jednom je potrebna pomoć svih nas da zajedno obezbedimo sredstva potrebna za operaciju srca u Turskoj. Budimo humani i dajmo sve od sebe da jos jednom detetu pomognemo i obezbedimo bolju budućnost”, poručuju sa splava Porto Nuovo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Porto Nuovo (@portonuovo)

Jana Petrović je rođena 16.12.2006.godine u Nišu. Dete je iz uredno vođene trudnoće.

Odmah po rođenju, istog dana je poslata na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu. Jani je tada uspostavljena dijagnoza Tetrologija Fallot. Prva operacija je urađena sa godinu i 3 meseca u Tiršovoj. Druga operacija urađena je 2011.godine zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Hirurška intervencija je rađena u inostranstvu kada je tokom hospitalizacije nakon mesec dana urađena i operacija kritične subglostične stenoze traheje.

Između operacija su urađene i nekoliko katetarizacije, ali je Jani sada potrebna naša pomoć kako bi otišla na treću operaciju u inostranstvu.

Jana je borac, uvek nasmejana, ali njen osmeh skriva tugu i bol. Novčana sredstva su potrebna za operaciju koju je potrebno što pre odraditi u Turskoj, za putne troškove, smeštaj i dalje lečenje u zemlji i inostranstvu.

Uplata na dinarski račun:
160-6000001718039-27

Uplatom na devizni račun:
160-6000001718983-08

IBAN:
RS35160600000171898308

SWIFT:
DBDBRSBG

PayPal:
paypal.me/pokrenizivotsrb

Porto Nuovo Nišavski Kej, Niš
info@portonuovo.rs
065/ 2446 – 571
Instagram

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com