Društvo

Da bi registrovao auto, morao da plati kaznu koju nije počinio

Iako u Beogradu nije bio čak ni autobusom dugi niz godina, Slavoljub Orlović iz Mramora morao je da plati tuđu kaznu za saobraćajni prekršaj napravljen upravo u prestonici, kako bi mogao da registruje svoj auto u Nišu. Uz mnogo upornosti uspeo je da dokaže da nije kriv, ali pare, kako tvrdi,  još uvek nije dobio nazad.

Kada je početkom oktobra prošle godine došao da registruje svoj auto, na šalteru su mu rekli da najpre mora da plati zaostalu kaznu od 5.000 dinara. Kako nije imao izbora, Orlović je kaznu platio, a onda je počeo da istražuje o čemu se zapravo radi i kako je došlo do toga da ga okrive za nešto što nije uradio.

„Otišao sam u Prekršajni sud u Nišu i tamo sam se raspitao. Rekli su mi da je u pitanju prekršaj počinjen u Beogradu, decembra 2015. godine. Tek tada mi ništa nije bilo jasno, jer ja ne pamtim kada sam poslednji put bio u Beogradu, niti je iko išao mojim autom tamo“, priča Orlović.

Nakon što mu je MUP potvrdio da mu je Saobraćajna policija iz Beograda napisala kaznu, Orlović se obratio Prekršajnom sudu u Beogradu i od njih zatražio predmet.

Krajem decembra prošle godine dostavili su mu odgovor i kopiju dva dokumenta iz kojih se vidi da je prekršaj učinio neki Veljko Stojanović, a ne Slavoljub Orlović. Navedeno je i da je dat nalog da mu se pare vrate.

„Dobio sam taj predmet iz Suda i na njemu je pisalo moje ime, ali je nalog unutar predmeta bio na neko drugo, tuđe ime. Posle toga je Sud u Beogradu priznao grešku, ali nisam uspeo da saznam kako je do nje došlo. Ne radi se o parama koje sam dao, nego je neverovatno da se ovakve greške događaju od onih najodgovornijih“, kaže Orlović za Niške Vesti.

On dodaje da, iako mu je iz Suda potvrđeno da će mu novac koji je platio za kaznu koju nije počinio biti vraćen, on ipak nije uspeo da dobije odgovor niti celokupnu dokumentaciju kako bi mogao da utvrdi zašto se njegovo ime našlo na omotu predmeta.

Ponovo im se obratio i početkom februara, ali pošto mu nisu odgovorili, obratio se i povereniku za informacije od javnog značaja. Najavljuje i da će tužiti one koji su ga oštetili zbog toga što je u prethodnih meseci dokazivanja da nije kriv prošao kroz pravu torturu zajedno sa svojom porodicom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com