Društvo

Da Andrej ponovo hoda!

Kao dečak Andrej Radulović se aktivno bavio sportom, prvo karateom, zatim aikidom, više je vozio bicikl nego išao peške. Leta 2018. godine odlazi na more u Crnu Goru sa drugom i njegovom porodicom, gde u povratku doživljavaju tešku saobraćajnu nesreću i tada kreće borba za Andrejev život.

 

Nakon operacije u Podgorici gde su mu sanirane teške povrede stomaka, izveđena stoma, ušiven pokidan ureter, izvađeno dve trećine debelog creva, avionom biva prebačen u Beograd radi što hitnije operacije kičme. Nakon nekoliko dana Andreju je operisana kičma na klinici Atlas, smrskani pršljenovi zamenjeni imlpantima i ostavljen tračak nade u rečenici lekara: “kičmena moždina nije potpuno prekinuta ali je jako traumatizovana.”

Naredna 3 meseca Andrej provodi u Tiršovoj gde je imao još 4 operativna zahvata, puno infekcija i po život opasnih komplikacija što stomaka, što kičme. Ipak je uz Božiju i pomoć divnog medicinskog osoblja UDK Tiršove uspeo sve da prebrodi i tu proslavi i svoj 14. rođendan.

Iz Tiršove Andrej odlazi u bolnicu Dr Miroslav Zotović i kreće sa rehabilitacijom, savladava transfer krevet-kolica, samostalno se dovodi u sedeći položaj. Intenzivnu rehabilitaciju nastavlja u Nišu koja kreće da daje rezultate i on počinje da pomera noge u kolenima dok je u rasteretnom položaju, kao i da pomera noge dok leži na strunjači.

Ohrabreni ovim pokretima Andrej kreće sa neurorehabilitacijom robotikom. Na svakoj kontroli popravlja svoje rezultate, uspeva da napravi i sam par koraka u robotu za podršku hodu i značajno popravi balans.

Andrej je i nakon nesreće ostao sportista, trenira i takmiči se u stonoteniskom klubu za osobe sa invaliditetom, ali ne odustaje od najvažnije utakmice, one za svoj ponovni samostalan korak.

Andreju su potrebna sredstva za neurorobotiku, rehabilitaciju, lekove, suplemente i sanitetski materijal.

Pomozite da iz ove utakmice on izađe kao šampion.

Da Andrej ponovo hoda! Budimo Humani!

Pomozimo Andreju!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 947 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human947 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823235-61

Uplatom na devizni račun: 160600000082358093
IBAN: RS35160600000082358093
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com