DruštvoHronika

Cvet za Jovana na mestu gde je zaspao

Na mestu gde je pronađen maturant Umetničke škole Jovan Veselinović,  u ulici Branka Krsmanovića, kod nezavršenog objekta, danas će svi oni koji su ga poznavali, koji su ga voleli i koji su ga zavoleli moći da ostave cvet tačno u 12 časova.

 

Na ovaj način porodica i prijatelji žele da se oproste od Jovana. Kažu stavili su 12 časova kao neki početak, ali svi koji žele da donesu cvet mogu doći kada im odgovara, pa i narednih dana.

“Za dečaka koji je živeo ispred vremena. Za dečaka koji je razumeo ljude i njihove potrebe i uvek bio tu za svakoga… Za dečaka koji je nenametljive prirode i bučne mašte znao da svako biće upravo time odmah privije uz srce. Nažalost, njegov “san” je trebao da se desi da se svi probudimo. Porodica bi volela da na mestu gde je “utonuo u san”, ko želi donese cvet za Jovana ili zapali sveću. …i u narednih 40 dana učini svako od nas neko dobro delo. Nahrani osobu, nahrani životinju, spasi životinju, pokloni nekome pažnju, pošalje budi human-SMS, sasluša nekoga, čuje još više… Hvala vam… Vama koji ste bili deo njegovih 18 godina. Vama koji ste ga sada zavoleli. Vama koji ste ga brigom i molitvama za miran san pokrili. Jovane, mirno spavaj… Čuvamo te od zaborava…

Milica Cvetković iz Niša, majka Jovana Veselinovića (18), koji je posle nekoliko dana potrage u nedelju ujutru pronađen mrtav na napuštenom gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića, juče se od svog deteta oprostila potresnom porukom na Fejsbuku.

Ja imam samo jednu molbu, u ime mog Jovana…
Učinite danas neko dobro delo… bilo koje.. nahranite nekog gladnog… udomite psa ili macu sa ulice… donirajte sms za bolesnu decu.. pomozite nekom starijem da pređe ulicu.. ako vidite da u redu na kasi nekome zafali para, doplatite mu… zasadite drvo.. recite mami da je volite.. zagrlite vaše dete jako najjače.. bilo šta..
Za mog Jovana.. za njegovu čistu dušu.. za njegov večiti osmeh…
Sine moj…sunce majkino… živiš i živećeš zauvek kroz nas… svake subote, jer je to tvoj dan rođenja, će nam dolaziti tvoji najdraži prijatelji.. pričaćemo anegdote o tebi, tvoje bisere.. tvoje šale.. ješćemo tvoju omiljenu hranu… pepsi se podrazumeva…
Nećemo da plačemo.. slavićemo tvoj život i zahvaljivati Bogu za svaki dan koji nam je podario sa tobom…
Zauvek, oko moje milo.. srećo moja mila.. i obećava majka, živeće tvoj duh, tvoja harizma i sve ono što jesi i što si bio… do večnosti
Majka više nema svoju dušu.. moju dušu činite samo ti i Lazar… više mi ne treba

 

(Lokacija – ugao ul. Branka Krsmanovića i Blagoja Parovića. Zgrada u izgradnji.)

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com