Kultura

“Cveće male Ide” na međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici

Pozorišta lutaka Niš, kao jedini predstavnik Srbije, učestvuje sa predstavom “Cveće male Ide” na  Osmom međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici koji se održava od 11. do 15. septembra. Na festivalu učestvuju i pozorišta iz Hvratske, Bosne i Hercegovine, Španije, Italije i Crne Gore.

Pozorište lutaka Niš nastupa u četvrtak 12. septembra u 18.00 i 20.00 časova u Кultruno-informativnom centru „Budo Tomović“ u Podgorici.

Baner Pozorišta lutaka Niš

Predstavu je režirala Marija Кrstić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Biljna Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Mladen Milojković i Srđan Miljković. Premijera je održana 22. juna 2018. godine.

Do sada je predstava „Cveće male Ide“ učestvovala na Međunarodnom festivalu pozorišta za dejcu u Banja Luci, festivalu „Mali Joakim“ u Užicu, Susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu i osvojila šest nagrada stručnih žirija: Gran-pri, nagradu za režiju i četiri narade za glumačka ostavrenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com